Kaymakam Korkutata: Bu topraklarda Ömer Halisdemir’ler bitmeyecek;

Kaymakam Korkutata: Bu topraklarda Ömer Halisdemir’ler bitmeyecek

Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, “Bu ülke topraklarında Nene Hatunlar, Sütçü İmamlar, Ömer Halisdemir’ler asla bitmedi ve bitmeyecek” dedi....

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm yurtla birlikte Kâhta'da da kutlandı.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle resmi program Kaymakam Selami Korkutata'nın şehitlikleri ziyaretiyle başladı. Burada okunan Fatihalar ve dualarla vatan uğruna şehit düşen kahramanlar bir kez daha yad edildi.

Resim

Ziyarete kaymakamla beraber Kâhta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Sefa Çetin, İlçe Yazı İşleri Müdürü Sırrı İnan, İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, SHM Müdürü Şevket Erşahin ve şehit yakınları katıldı.

Resim

RESİM SERGİSİ

Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kâhta’da 15 Temmuz temalı resim sergisi düzenlendi. Selami Korkutata resim sergisinde incelemelerde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti.

2. KURTULUŞ MÜCADELESİ

Ebu Sadık Parkı'nda düzenlenen programda ise Kâhtalılar bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Kaymakam Korkutata, “Millet iradesine darbe vurmak isteyen dahili ve harici düşmanlar milletin azim ve kararlı duruşu ile büyük bir bozguna uğratılmış; memleket kanlı 15 Temmuz gecesi her bir ferdiyle, Şark'tan Garb'a kadar 2. Kurtuluş mücadelesi vererek vatan toprağını muhafaza ve müdafaa etmiştir.

Resim

Millet iradesine vurulmak istenen darbeyi milletin destansı bir mücadele ile bertaraf ettiğini belirten Kaymakam Selami Korkutata, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasına, milletimizin kardeşliğine dokunan eller Çanakkale'de, Kurtuluş harbinde nasıl kırıldıysa 15 Temmuz gecesi aynı hislerle, aynı birliktelik ruhuyla tekrar kırılmıştır. Bu münasebetle aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla yad ediyorum” dedi.

Etkinlik saat 00.13'te okunan sela ve akabinde yapılan dua ile sona erdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum