Terörden arındırılan Beytüşşebap yaylasında Kuzu Kırpma Festivali;

Terörden arındırılan Beytüşşebap yaylasında Kuzu Kırpma Festivali

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerden arındırılan 2 bin 625 rakımlı Kato Dağı eteklerindeki Laleş Yaylası'nda "kuzu kırpma şenliği" düzenlendi....

ResimFestivalde yöresel oyunlar, koyun, kırpma, yoğurt ve peynir yapma yarışmaları yapıldı. Sabah saatlerinde davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla başlayan festival geleneksel kuzu kırpma yarışmasıyla devam etti.

Kuzu Kırpma, Yoğurt, peynir yarışmalarında birinci olanlara toplam 240 bin tl ödül verildi.


Festivale Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Beytüşşebap Kaymakamı Hasan Uğuz, Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur, çok sayıda vatandaş katıldı.

2 gündür bölgede çadır kuran vatandaşlar geceleri Laleş Yaylasında geçirdi. Çocuklar için kurulan oyun parkurlarında çocuklarda oyunlar oynayarak eğlendi.


YILLAR SONRA YAYLAYA ÇIKTILAR

Etkinlikte konuşan Şırnak Valisi Osman Bilgin, "Burası ülkemizin kadim kültürünün yaşatıldığı mekan. Burası Beytüşşebap halkının geçimini sağladığı eşsiz bir doğa parçası. Burası ülkemizin en güzel dağlarını barındıran ve güzellikleri ile sadece ülkemize değil dünyada önemli bir yer tutan mekan” dedi.


HUZUR VE GÜVEN GELDİ

Vali Bilgin, şöyle devam etti: “Ancak burada yaşayan Kürt vatandaşlarımızın bugüne kadar sözde özgürlüklerini, sözde ekonomik bağımsızlıklarını sözde geleceklerini yaşamlarını daha güzelleştirmek adına emperyalist güçlerin burada oyuncağı olan bölücü terör örgütünün uzun yıllar maalesef buraları vatan topraklarından ayırmak için başta Kürt çocuklarını Kürt gençlerini, Kürt halkını katlettiklerini ama bugün çok şükür ki güçlü Türkiye cumhuriyetinin her yönüyle vatandaşımızı özgürleştirdiği hem vatandaşlarımızın ekonomik yönünde geleceğini garanti altına aldığı ve vatandaşımız ile birlikte sevgi dostluk ve kardeşliği paylaştığı ve güzellikleri yaşattığı bir mekan. Burada daha önce vatandaşlarımızı hegemonya altında tutan özellikle emperyalist güçlerin oyuncağı olan terör örgütünün maalesef bu bölgeler sürekli tehdit altında tutmuştur. Ama bugün vatandaşlarımız en güzel şekilde şenliklerini etkinliklerini yapabiliyor. Ve bundan sonrada yapmaya devam edecek.”

Resim

FESTİVALLER KALICI OLACAK

Vali Bilgin, “Artık Türkiye Cumhuriyeti devleti buraları huzur, güvenlik ve ekonomik yönden daha güçlü ve vatandaşlarımızın özgürce günlük yaşamlarını sürdürebildikleri bir yaşam alanı yapmaya devam ettirecektir. Evet bugün sadece Laleş yaylamızda değil Cudi Dağımızda Faraşin yaylamızda vatandaşlarımızın özlemini duyduklarını mekanlara kavuşmalarına ve onların orda yaşamlarını sürdürmelerine gösterdik.

Resim

Sizlerin bundan önce yapmış olduğu bu festivalleri kalıcı hale getireceğiz. Bundan sonra hiçbir güç bu festivalleri yapmamıza engel olamaz. Bundan sonra bu festivalleri yapmayı devam ettireceğiz. Yine geleneklerimizi yaşatacağız ki geçmişi ile bağlı olan siz Kürt kardeşlerimizin geleceklerini daha özgürce daha mutlu yaşasınlar. Geçmişi ve gelenekleri ile bir bağı olamayan toplumun bir geleceği olmaz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum