Kaymakam ‘Hiç bisikletim olmadı’ mektubunu projeye dönüştürdü;

Kaymakam ‘Hiç bisikletim olmadı’ mektubunu projeye dönüştürdü

Sivas Akıncılar Kaymakamı Tarık Safa Kahveci’nin aldığı ‘herkesin var ama benim hiç bisikletim olmadı’ mektubu, ilçede projeye dönüştü. Kahveci’nin vefa, kadirşinaslık ve duygu dolu projesi ile ilçe şehitlerinden Onur Alkan’ın şehadet yıldönümünde çocuklara bisiklet dağıtıldı. Hayırseverlerin desteklediği proje sonunda gençler kaymakamla birlikte mutluluğa pedal çevirdi....


PROJENİN HİKAYESİ

İki ay önce okulların kapanacağı hafta Akıncılar’da göreve başlayan Kaymakam Tarık Safa Kahveci, öğrenciler tatile girmeden okulları gezmek ister. Okul ziyaretlerinin birinde okulun bahçesinde öğrencilerle birlikte çilek toplar. Birlikte çilek topladığı birkaç öğrenciye elleriyle çilek ikram eden Kaymakamla öğrenciler arasında samimi bir diyalog oluşur.

Daha sonrasında hane ziyaretlerine başlandığında Kaymakam, bu öğrencinin de evine denk gelir. Öğrenci, kardeşlerine ve annesine kaymakamın çocuklara olan ilgisinden önceden bahsetmiştir. Evdeki kardeşlerden birinin hayali ise hep bisikletinin olmadır. Samimi ortama rağmen kaymakama bu isteğini söyleyemez.


İSTEĞİNİ MEKTUPLA ANLATABİLDİ

Daha sonra ailece kaymakamı ziyarete gelirler. Bir süre sohbetten sonra ayrılırken bisiklet isteyecek çocuk kaymakama, ‘hiç bisikletinin olmadığını, herkesin olduğunu ama kendisinin hiç bisiklete binemediğini’ anlatan bir mektup verir. Mektubu hala muhafaza eden kaymakam, ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet amiri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) müdürü ile birlikte çocuğa bisiklet hediye eder.

Resim

BAŞKA ÇOCUKLAR DA VAR

Daha sonra ilçede onun durumunda olan birçok gencin de olduğunu düşünerek SYDV kapsamındaki ailelerin 7 ile 15 yaş arasındaki çocuklarının listesini çıkarttırır. Vakıftan nakit ve gıda ağırlıklı olarak yardımlarda bulunulduğu için bunu vakfa yüklemek istemez.

Kaymakam, ilçe esnaf ziyaretlerinde, köyde yaşayan vatandaşlarla, kimi zaman kıraathanede kimi zaman köy konaklarında ve hane ziyaretlerinde, yani gittiği her yerde bisiklet projesinden bahseder. Projeyi duyanlardan destek bulan Kaymakam, hatta bir muhtarın ‘bizden yardım çıkmaz’ dediği yerden 4 tane bisiklet sözü alır.

Resim

ŞEHİT ADINA DÜZENLENDİ

Kurum amirlerinin ve memurların da katkılarıyla 30 bisiklet alınır ve çocuklara sürpriz yapılarak kendilerine hediye edilir.

Kaymakam Kahveci bir kadirşinaslık ve vefa örneği göstererek ‘Mutluluğa pedal çeviriyoruz’ etkinliğini, 24 Ağustos’a, yani ilçe şehitlerinden Jandarma Uzman Çavuş Onur Alkan’ın şehadet yıldönümüne denk getirir. Etkinliğe şehidin babası Ramazan Alkan da davet edilerek program şehidin adına düzenlenir.

Resim

ÇOCUKLARIN SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Çocukların bisiklet sevincine ortak olan Kaymakam Kahveci, bir taraftan bisiklet sürmekte zorlananlara yardım ederken, diğer taraftan kendi de bisiklete binerek onlarla pedal çevirir. Çocuklarla birlikte kendisi de çok mutlu olan Kaymakam, çocuklar ve aileleriyle ayrılırlarken, “Hükümet Konağı milletin konağıdır, sizlere her daim kapımız açık. Sizlerin burada bir kaymakam abisi, kardeşi ve dostu var” diyerek herkesi uğurlar.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum