Van'ın tarım ve hayvancılığına yeni destek;

Van'ın tarım ve hayvancılığına yeni destek

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı’nın başkanlığında yapılan toplantıda kentin tarım ve hayvancılığı için müjde niteliğinde yeni kararlar alındı....

Vali Ozan Balcı, Van’da yaklaşık 3 milyon koyun olduğunu belirterek, “Türkiye meralarının yüzde 10’u burada. Bir yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli sıfır faizli, her kişiye 100 koyun olmak kaydıyla 1 yılda 10 bin aileye 1 milyon koyun vereceğiz. Hedefimiz 5 yılda, 5 milyona koyuna ulaşmak” dedi.

Resim

ÇİFTİYE VE ÜRETİCİYE DOST VALİ
Toplantıda küçükbaş hayvan varlığı açısından Türkiye'nin önemli illerinden olan Van için önemli kararlar alındığını belirten Vali Balcı, “Koyunculukla ilgili büyük çaba gösteriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz de veterinerlik hizmeti verecek. Beraberinde TARSİM Hayvan Sigortası'yla birlikte erken dişi kuzu kesiminin engellenmesi ve erkek kuzu kesiminin garanti altına alınması gibi komple entegre bir proje olacak. Çiftçiye, üreticiye, üretime dost bir Vali olarak bu proje Van’ımızın ekonomisine, tarımına, çiftçisine büyük destek sunacağız” diye konuştu.

Van'da yöreye has Norduz koyunlarının sayısı 'saf ırk' kuzularla artırılıyor

VAN MEYVE AĞAÇLARIYLA DOLACAK

Van’da meyve yetiştirilebilecek tüm alanların meyveyle donatılacağını ifade eden Vali Balcı, kaba yem bitkisi ve sertifikalı buğday-arpa üretimine de tam destek vereceklerini açıkladı.

Vali Balcı ayrıca Bahçesaray ve Çatak ilçelerinde ceviz yetiştiriciliği ve arıcılık için de özel destek verileceğini belirtti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum