Anafartalar Zaferi 107 yaşında;

Anafartalar Zaferi 107 yaşında

Çanakkale Savaşları'nda, Türk Ordusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında kazandığı Anafartalar Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Conkbayırı'nda tören yapıldı....

Törene Vali İlhami Aktaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, diğer protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Genç Kızılay ekipleri, ve vatandaşlar katıldı.

10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 107. yıl dönümü töreni, Vali İlhami Aktaş ve beraberindekilerin çelenk sunumuyla başladı.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Anafartalar Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü  etkinliği düzenlendiSAYGI ATIŞI YAPILDI

Törende saygı duruşunda bulunularak saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende günün anlam ve önemine ilişkin Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar ÇAM, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Üsteğmen Tayfun Taş tarafından birer konuşma yapıldı.


MEVLİD OKUTULDU
10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 107. yıl dönümü töreni, şehitler için Kur’an-ı Kerim Tilaveti, duaların okunmasının sonrasında Anafartalar Zaferi Şeref Defterinin Vali Aktaş ve beraberindekiler tarafından imzalanmasıyla son bulurken, Küçükanafarta köyünde gerçekleşen Mevlid-i Şerif programı ve yemek ikramı ile devam etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum