‘Türk internet medyası’ çalıştayda masaya yatırılacak;

‘Türk internet medyası’ çalıştayda masaya yatırılacak

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ve Türk İnternet Medyası Birliği (TİMBİR) işbirliği ile ‘Türk İnternet Medyası Çalıştayı’ düzenleyecek....

Türk İnternet Medya Birliğine bağlı 81 il kurucuları ve yurt dışı temsilcilerinin katılacağı çalıştay, 27-29 Eylül 2022 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

RTÜK | Radyo ve Televizyon Üst Kurulu

Taslak programa göre çalıştayda ‘Türk internet medyası ve RTÜK uygulamaları’ başlığı altındaki oturumda, “Medya’da RTÜK’ün rolü; Dijital Medyada RTÜK uygulamaları; İnternet Medyasında Dezenformasyon; İnternet medyası basın etiği ve itibar; İnternet medyasında kurumsallaşma (Akreditasyon standardizasyon, belgelendirme) konuları ele alınacak.


İNTERNET MEDYASININ SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONUŞULACAK

‘İnternet haberciliğinde problemler ve çözüm önerileri’ başlığı altında yapılacak oturumda ise, “İnternet medyasında teknik ve içerik kapasitesinin artırılması; İnternet medyasında gözetim ve denetim; İnternet medyasının finansmanı; İnternet medyasının hukuki sorunları; İnternet medyasında yasal düzenleme çalışmaları; Kişisel verilerin korunması; Telif hukuku; İnternet medyası davaları” başlıklı konular konuşulacak.


SORUNLARI YÜZYÜZE KONUŞACAĞIZ

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Başkanı Dr. Süleyman Basa, “TİMBİR üyelerimizden gelen RTÜK uygulamaları ile ilgili soruları zaman zaman iletmekte, kendilerini TİMBİR kuruluşu hakkında bilgilendirmekte idik. Sonucunda internet medyasının sorunlarını yüz yüze öğrenmek, RTÜK uygulamalarının anlatıldığı, TİMBİR kurucu üyelerinin katılımı ile Ankara'da çalıştay yapılması kararı aldık” dedi.

Eylül sonunda Ankara’da ‘Türk internet medyası’ çalıştayı düzenleyeceklerini belirten Süleyman Basa, TİMBİR üyelerini çalıştaya davet etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
‘Türk internet medyası’ çalıştayda masaya yatırılacak Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum