‘Camide genç yoksa endişe duymalıyız’;

‘Camide genç yoksa endişe duymalıyız’

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, yapımı tamamlanarak ibadete açılan Yazılı Köyü Mustafa Küçükaladağ Câmii’nin açılış törenine katıldı....

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşma yapan Vali Tuncay Akkoyun, “Câmiimizin inşa edilmesinde katkıları olan Mustafa Küçükaladağ’a ve emeği geçen tüm vatandaşlarımıza en içten şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmasının devamında minarelerden yükselen ezanların ve şehadetlerin bağımsızlığımızın simgesi olduğunu vurgulayan Vali Tuncay Akkoyun, “Tarih boyunca câmilerimizin minarelerinden yankılanan ezanlar ve şehâdetler bağımsızlığımızı simgelemiş, milletimiz camilerde aynı kubbenin altında saf olarak birlik ve beraberliğini perçinlemiş, vaaz kürsüleri ve minberlerden aktarılan hakikatler toplumumuzun yolunu aydınlatmıştır.” ifadelerini kullandı.


CAMİLERİMİZİ ÇOCUK CIVILTILARIYLA SÜSLEMELİYİZ

Câmiilerimizin ilim ve hikmetin merkezi olduğunu söyleyen Vali Tuncay Akkoyun, “Câmiilerimiz içerisinde sadece namazların kılındığı bir mekânın ötesinde öğrenmenin, ilmin ve hikmetin de merkezidir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin ellerinden tutarak camilerimize getirmeliyiz. Sosyal etkinlikler yaparak camilerimizi çocuk cıvıltılarıyla süslemeliyiz. Zira câmilerimizde çocuklarımızı ve gençlerimizi göremiyorsak gelecek adına endişe duymalıyız.” şeklinde konuştu.”


Açılış programına Ak Parti Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser, Ak Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum