30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı;

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümü yurt genelinde coşkuyla kutlandı. Yurt genelinde vali ve kaymakamların katılımıyla etkinlikler düzenlendi....

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ında katılımıyla kentte bir dizi program gerçekleştirildi.

İlk program sabah 9.30’da Osmanbey Şehitliğinde düzenlendi. İl protokolü, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi yakınlarının katılımlarıyla düzenlenen anma etkinliğinde, şehitlik anıtına çelenk sunuldu.

Resim

“Bizler de milletçe, 30 Ağustos 1922’de kazanılmış olan bu zaferin 100. yıl dönümüne erişmenin gururunu ve mutluluğunu göğsümüz kabararak yaşıyoruz”

Vali Ayhan, Osmanbey Şehitlik anıtında yaptığı konuşmada, “Millî tarihimizin hiçbir döneminde esarete, zulme, zorbalığa boyun eğmemiş; her daim vatanını, bayrağını, toprak aşkını canının önüne koymuş olan Yüce Türk Milleti; Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 100 yıl önce bugün, topraklarımıza göz diken emperyalist güçleri ağır bir yenilgiye uğratmış ve şanlı tarihimize altın harflerle bu zaferi nakış nakış işlemişlerdir. Bizler de milletçe, 30 Ağustos 1922’de kazanılmış olan bu zaferin 100. yıl dönümüne erişmenin gururunu ve mutluluğunu göğsümüz kabararak yaşıyoruz” dedi.

Resim

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Şehitlik töreni ardından Valilik Makamında tebrik kabullerine başlayan Vali Ayhan; 20.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri, Silahlı Kuvvetler ve Kolluk Kuvvetleri ile Şehit ve Gazi Yakınları, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcilerini katıldı.

Tebriklerin kabulünün ardından Vali Ayhan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve İl Protokolünün katılımlarıyla Cumhuriyet Caddesinde düzenlenen geçit töreninde kıtaların ve vatandaşların bayramını kutladı.

Resim

Vali Ayhan, geçit töreninde, “Her zaferin arkasında akan gözyaşı, kan ve ter vardır. Hiçbir zafer kolay kazanılmaz. Bizlere hediye edilen bu zaferin karşılığını, ülkemiz için çok çalışarak, çabalayarak, güzel nesiller yetiştirerek vermeliyiz. Bugün ecdadımızın bu eserleriyle gurur duyuyorsak, yeni nesle de gurur duyacakları eserler ve icraatlar bırakmayı da boynumuzun borcu olarak görüyoruz” diye konuştu.

Tören hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum