Dilucu Şehitleri dualarla anıldı;

Dilucu Şehitleri dualarla anıldı

8 Eylül 2015 tarihinde terör örgütü PKK tarafından bombalı saldırı sonucu şehit olan 13 kahraman polis için hain saldırının gerçekleştiği Aralık ilçesi Hasanhan köyü yakınlarında İl Emniyet Müdürlüğünce anma töreni düzenlendi....

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitlerin öz geçmişinin okunmasıyla başlayan tören, İl Emniyet Müdürü Dr. Oğuzhan Yonca’nın konuşmasıyla devam etti. İl Emniyet Müdürü Yonca, “Kahraman şehitlerimizi burada anarken baş tacımız olan ailelerine Ağrı Dağı'nın eteklerinden selam ve hürmetlerimizi gönderiyorum” dedi.

Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim törende yaptığı konuşmada, “7 yıl önce bu noktada haince, kahpece bir saldırı sonucu 13 evladımızı ne yazık ki şehit verdik. Aziz şehitlerimiz makamların en yücesine, Peygamber Efendimizin müjdelediği o yüce makama eriştiler. Bir gül bahçesine girer gibi kara toprağa girdiler, cennetin açılmış kapılarına yürüdüler.” dedi.

Resim

DEVLETİMİZ GEREKENİ YAPTI

Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm düşman odaklarına karşı Anadolu coğrafyasında gereğini yaptığını ifade eden Vali Sarıibrahim, şöyle konuştu: "Yüce Allah şahit olsun ki bu kahpe saldırıyı bizlere yapan, bu acıyı bu millete yaşatan, bu saldırının içerisinde bulunanlara devletimiz gerekeni yapmıştır. Şehitlerimizi burada rahmetle anıyoruz, aziz emanetlerinin başımızın üstünde sonsuz yerleri olduğunu ifade ediyoruz. Bu aziz vatan toprağının üzerinde yaşayan millete zarar vermek isteyen, bizleri birbirimize düşürmeye çalışan hain şer odaklarının hepsiyle hem ülkenin içinde hem de ülke dışında gereğinden fazlasıyla mücadele edilmektedir.”

Resim

Anma töreni, katılımcıların saldırının gerçekleştiği noktaya karanfil bırakması ve Şehitler için helva dağıtılmasının ardından son buldu.

Saldırının gerçekleştiği noktada düzenlenen törene, Vali H. Engin Sarıibrahim’in yanı sıra, 5. Hudut Alay Komutanı Albay Ramazan Sedat Baş, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Karaca, İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca, Kaymakam Fatih Özcan, kurum amirleri, polisler, askerler, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum