'Beyaz altın' hasadına katıldı;

'Beyaz altın' hasadına katıldı

Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Hatay’da bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Vali Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri ve protokol üyeleri ile birlikte, Amik Ovası’nın bereketli topraklarında yetiştirilen Beyaz Altın Pamuk hasadına katıldı....

Bakan Vahit Kirişci, biçerdöver ve el ile yapılan hasadın ardından, ülkemizin dünyada pamuk üretiminde söz sahibi ülkelerden biri konumunda olduğunu vurgulayarak, çiftçilere bereketli bir hasat yılı diledi.

Resim

Bakan Kirişci, Antakya ilçesi Reyhanlı yolundaki 150 dekarlık pamuk tarlasında hasada katıldı. Bakan Kirişci önce biçerdöverle, daha sonra elle pamuk hasat etti.

Hasadın ardından konuşan Kirişci, Hatay'ın, Çukurova'da bulunan önemli bir tarım kenti olduğunu söyledi.

Bakan Kirişci, dünya pamuk üretiminin yüzde 80'inin Türkiye'nin de içinde yer aldığı 7 ülke tarafından yapıldığını dile getirdi.

Resim

Türkiye'nin pamuk üretiminde 7'nci, verimde ise 3'üncü sırada bulunduğunu aktaran Kirişci, "İthalat yapıyoruz. Tekstil sektörümüz var. Kaçınılmaz olarak ihtiyacımızın tamamını üretemediğimiz için ithal ediyoruz. Bu manada da dünya genelinde 5'inci sıradayız. Fakat bir taraftan da ihracatımız var. Bu konuda da 11'inci sırada olduğumuzu belirtmek isterim. 2020-2021 pazarlama yılı için çiğit yeterlilik oranımız yüzde 103,7 gibi oldukça yüksek. 2021 yılında üretimimiz 2 milyon 250 bin tondu. Bu yılın TÜİK birinci tahminine göre de bir önceki yıla göre yüzde 11,1 artarak 2,5 milyon ton düzeyinde bir üretim beklediğimizi belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum