Karakaya Barajı’na 300 bin yavru sazan bıraktı;

Karakaya Barajı’na 300 bin yavru sazan bıraktı

Malatya Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Karakaya Baraj gölüne 300 bin sazan balığı yavrusu bırakılması etkinliğine katıldı. Kaymakam Aksoy, barajdaki balık varlığını artırarak balıkçılığı geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi....

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün ''Göl ve Göletleri Balıklandırma Projesi'' kapsamında Malatya Kale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince Karakaya Baraj Gölü'nde balıklandırma faaliyeti icra edildi.

Kale İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Abdulgani Han, mevcut balık varlığının korunması, ekonomik değeri yüksek balık ürünlerinin artırılması, vatandaşların hayvansal protein ihtiyaçlarının karşılanması ve sportif balıkçılığın gelişiminin hedeflendiğini söyledi.

Resim

AVCILAR YASAKLARA UYMALI

Abdulgani Han, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "2022 Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Karakaya Baraj gölüne 300 bin sazan balığı bıraktıklarını belirtti.

Han, "Avcılıkta belirlenen yasak ve sınırlamalara titizlikle uyulması sulardaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği açısından önemli" dedi.

Etkinliğe Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Kıyıcak Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Namık Yıldız ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli katıldı.

Karakaya Barajına 300 bin balık yavrusu bırakıldı

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum