Edirne, Avrupa Kürek Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak;

Edirne, Avrupa Kürek Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak

U23 Avrupa Kürek Şampiyonası 2024 yılında Edirne’de yapılacak. Çekya’nın Racice kentinde European Rowing tarafından düzenlenen 2024 U23 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği oylamasında Edirne ile aday olan Türkiye, şampiyonanın ev sahibi olmaya hak kazandı....

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Edirne’nin şampiyonanın ev sahipliğini kazanması ile ilgili şampiyonanın yapılacağı Meriç nehri kıyısındaki tesislerde basın açıklaması yaptı. TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba ve sporcuların da katıldığı basın toplantısında Kırbıyık, “Müjdeli bir haberi paylaşmak için buradayız. Gerek şehrimiz için gerek ülkemiz için güzel bir haberle karşınızdayız” dedi.

Resim

ÜÇ ADAY ŞEHİRDEN EDİRNE SEÇİLDİ

Dün Çek Cumhuriyeti'nde Türkiye’yi ve Edirne’yi ilgilendiren bir oylama yapıldığını belirten Vali Kırbıyık, “Avrupa U23 takımları olarak adlandırabileceğimiz 23 yaş altı Avrupa Kürek Şampiyonası'nın hangi ülkede ve hangi şehirde yapılacağının oylamasıydı bu. Almanya, İtalya ve Türkiye adayıydı, üç aday vardı. Üç şehir vardı. Ülkemizden de Edirne aday şehir olarak gösterildi. Dün yapılan oylama sonucunda kazanan Türkiye ve Edirne oldu. Bu hakikaten şehrimiz için, ülkemiz için çok güzel bir haber.  Bu haber bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.

Resim

ELİT SPORCULAR GELECEK

Bundan sonraki işin şampiyonaya hazırlanmak olacağını kaydeden Vali Kırbıyık, şöyle devam etti. “Bu önemli organizasyon kapsamında 750'nin üzerinde elit sporcu burada olacak. Yine bunların ailelerini düşündüğümüz zaman sporcu kafilelerini düşündüğümüz zaman 2 binin üzerinde bir katılım bekliyoruz, şehrimizde misafir edeceğimiz. Bu organizasyon çerçevesinde uluslararası sponsorlar açısından son derece önemli. Türkiye'de ilk defa kürek şampiyonası anlamında uluslararası bir şampiyonanın düzenlenmesi açısından çok önemli ve ilk uluslararası parkurda Meriç Nehri üzerindeki parkur olacak. Hakikaten çok mutluyuz.”

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum