1 milyon balık yavrusu Fırat Havzasına bırakıldı;

1 milyon balık yavrusu Fırat Havzasına bırakıldı

Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımıyla 1 milyon yavru balığı Fırat havzasının sularına bıraktı....

Halfeti Kaymakamlık ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Halfeti Baraj Göleti balık popülasyonunu arttırmak amacıyla, balık üretme istasyonlarından getirtilen 1.000.000 adet yavru şabut ve sazan balıkları Kaymakam Zikrullah Erdoğan, Kurum Müdürleri ve Gözeli Mahalle sakinleri ile birlikte Fırat Havzasına bırakıldı.

Resim

Programda konuşma yapan Kaymakam Zikrullah Erdoğan, balıkçılığın sürdürülebilir olmasının kurallara bağlı avcılık ile mümkün olduğunu vurguladı. Erdoğan, “"Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkan tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

Resim

DERSE KONUK OLDU

Balıklandırma programının akabinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevket Kandemir ile birlikte Gözeli İlkokulu ve Ortaokulu ziyaret edildi. Gözeli okulunda incelemelerde bulunan Kaymakam Erdoğan, okulun mevcut durumu ve ihtiyaçları konusunda bilgi alarak, öğrencilerin derslerine konuk oldu. Akabinde Okul öğretmenleriyle toplantı gerçekleştiren Kaymakam, öğrencilere oyuncak hediye ederek ziyaretini sonlandırdı.

Resim

HALK TOPLANTISI YAPTI

Okul ziyaretlerinin ardından, Kaymakam Erdoğan başkanlığında ve daire amirlerinin, kurum kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla Gözeli Mahallesi’nde Halk toplantısı düzenlendi. Mahalle muhtarı Celal Karakuş mahallenin genel durumu hakkında bilgilendirmesiyle başlayan toplantı, Gözeli mahalle halkının sorunlarının dinlenmesiyle devam etti.

Resim

YAŞLILARI ZİYARET ETTİ

Kaymakam Erdoğan, Gözeli mahalle halkının aktardığı sorunların çözümü için gerekli birimlere talimat verdi. Halk Toplantısının ardından, Gözeli mahalle vatandaşları ve kurum amirleri ile birlikte Cuma namazlarını eda eden Kaymakam, hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşları ziyaret ederek programını sonlandırdı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum