Maden faciasında 22 kişi hayatını kaybetti;

Maden faciasında 22 kişi hayatını kaybetti

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada 22 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Koca, yaralılardan 8’inin tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Diyarbakır programını iptal ederek Amasra'ya gideceğini açıkladı....

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında 22 kişi hayatını kaybetti.

Gece 24 itibariyle son bilgileri paylaşan Sağlık Bakanı Koca patlamada 22 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralılardan 8’inin ise tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'ya gelerek patlamanın yaşandığı maden ocağında incelemelerde bulundu.

VEFAT EDEN SAYISI YÜKSELİYOR

Sağlık Bakanı Koca'dan önce elindeki bilgileri paylaşan Bakan Soylu, madende 110 kişinin çalıştığını riskli bölgede de 49 işçinin bulunduğunu belirterek, "14 vatandaşımız hayatını kaybetti, 28 işçi yaralandı. 3 kardeşimiz yoğun bakımda, yanık olanların bir kısmının İstanbul'a intikali konusunda gerekli tüm hazırlıklar gerçekleşiyor." açıklamasında bulunmuştu.


PSİKOSOSYAL DESTEK EKİPLERİ BÖLGEDE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Amasra'daki maden kazasında psikososyal destek ekiplerinin derhal bölgeye intikal ettiğini bildirdi.

Bakan Yanık, sosyal medya hesabından Amasra'da maden ocağındaki patlamaya ilişkin, "Psikososyal destek ekiplerimiz derhal bölgeye intikal ettiler. Süreci yakından takip ediyoruz. Sorumlu Bakanlıklardan biri olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

Bartın'da maden ocağında göçük

KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca, Amasra'daki maden kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Olayın nedenine ilişkin inceleme de sürüyor. Patlamanın trafo kaynaklı olduğu iddia edilmişti. Konuyla ilgili AFAD bir açıklama yaptı ve patlamanın nedeninin trafo kaynaklı olduğu bilgisinin sehven paylaşıldığı belirtildi. Patlamanın nedeninin henüz belirlenemediği ifade edilen açıklamada, "Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılması için AFAD ve tahliye ekipleri seferber edilmiştir" denildi.

Diyarbakır ziyaretini iptal etti: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın'a gidecek

DİYARBAKIR ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ, AMASRA’YA GİDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamada, "Olay sonrası süratle başlayan arama kurtarma başta olmak üzere, patlama ile ilgili tüm konularda bütün kurumlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Çalışmaları yerinde icra etmek ve denetlemek amacıyla üç bakanımız, verdiğimiz talimat üzerine bölgeye intikal etmiştir. Ben de yarınki Diyarbakır programımı iptal ederek inşallah Amasra’ya geçecek, tüm çalışmaları yerinde koordine edeceğim." dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum