Üzümüyle ünlü Gercüş’te bağ bozumu festivali;

Üzümüyle ünlü Gercüş’te bağ bozumu festivali

Batman Valiliği himayesinde Gercüş kaymakamlığı koordinesinde, Batman Belediyesi, Gercüş Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Gercüş’te Bağ Bozumu Festivali düzenlendi....

Üzümü ile ünlü ilçede gerçekleştirilen festivale, Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İlçe Kaymakamı Muhammed Öztaş, İlçe Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, ilçe halkı ve çok sayıda davetli katıldı.

Resim

ÜZÜM HASADI YAPILDI

İlçe girişinde üzüm bağında gerçekleştirilen üzüm hasadıyla başlayan etkinlik Kaymakamlık Parkı’nda düzenlenen programı ile devam etti.

Festivalde İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, İlçe Belediye Başkanı Gündüz Günaydın İlçe Kaymakamı Muhammed Öztaş, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Valimiz Ekrem Canalp birer konuşma yaptı.

Resim

AKTİVİTE ZİNCİRİNİN İLKİ

Nerede yaşasak yaşayalım, hayatı renkli kılan aktivite ve etkinliklere ihtiyaç olduğunu ifade eden Vali Canalp, “Ben Batman’da göreve başladığımda; İl Kültür ve Turizm Müdürüne ilk talimatım; ilimiz merkez ve ilçelerinde hayatı renkli kılacak aktiviteler takvimini ortaya koymak olmuştu. Bugün ilkini yapmış olduğumuz bu bağ bozumu festivali de bu aktivite zincirinin halklarından bir tanesi olacak. Bu sene başlatmış olduğumu bu etkinlikler takvimini önümüzdeki yıla daha da geliştirilmiş olarak gerçekleştireceğiz. Diğer ilçelerimizde de her türlü kültürel etkinliği gerçekleştirmek için gayret edeceğiz” diye konuştu.

Resim

ZİYARET ETMEDİĞİMİZ KÖY KALMAYACAK

Mezrone üzümünün Batman’ın hem kültürel hem de ekonomik hayatına anlam katan çok önemli bir ürün olduğunu ifade eden Vali, “Batman’ın köylerini tek tek ziyaret ediyorum. İnşallah ziyaret etmediğimiz köy kalmayacak. 1.900 rakamlı köyde de, 400 rakımlı köyde de envai çeşit ürünün yetiştirildiğini görüyoruz. Bizim köy ziyaretlerindeki amacımız, burayı görmek, hissetmek ve yaşamaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Canalp, protokol üyeleri ile birlikte alanda yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar ziyaret etti.

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle festival programındaki; folklor, yamaç paraşütü ve konser gibi etkinlikler iptal edildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum