Kelebek hastası Efe’yi makamında ağırladı;

Kelebek hastası Efe’yi makamında ağırladı

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 12 yaşındaki Kelebek Hastası Nurettin Efe Keskin ve ailesini makamında ağırladı....

Nurettin Efe ve ailesini makam aracıyla evinden aldırıp Valiliğe getirten Vali Kemal Kızılkaya, Efe ve ailesiyle sohbet etti. Tarihi Valilik binası hakkında Efe’ye bilgi veren Kızılkaya, “Efeciğim kendine çok iyi bak, Allah’a emanet ol, görüşmek üzere” diyerek yolcu etti.

Vali Kemal Kızılkaya, “Bugün, Efe ve ailesi ziyaretime gelerek beni çok mutlu ettiler. Efe, Kelebek Hastalığıyla mücadele etmesine rağmen güçlü bir karaktere sahip” dedi.

Resim

SEN DE FARK ET, FARK ETTİR

Vali Kızılkaya, “Efe’nin bizlerden bir isteği var; Kelebek Hastalığı konusunda toplumda farkındalık oluşması. Bu isteğe hep birlikte kulak verelim” ifadesini kullandı.

7. sınıfta olan ve evde eğitim gören Efe, en çok İngilizce dersini seviyor. Ziyarette Nurettin Efe'nin herkese mesajı şöyle: “25-31 Ekim Kelebek Çocuklar Farkındalık Haftası, Sen de Fark Et, Fark Ettir.”

Baba Bedri Keskin, oğlunun cildinin çok hassas olduğunu belirterek, "Çarpmada ya da yere düşmede kabarcıklar oluşuyor, kan topluyor. Doğuştan böyle, şu anda kesin bir tedavisi yok” dedi.

Resim

HASTALIĞIN SEBEBİ BİLİNMİYOR

25-31 Ekim Kelebek Hastalığı Farkındalık Haftası olarak değerlendiriliyor. Kelebek hastalığı (Lupus) ya da tam adıyla Sistemik Lupus Eritematozus vücutta pek çok organı birden tutan romatizmal bir hastalık. Yüzde kelebek tarzında kırmızı döküntüyle karakterize olduğundan halk arasında kelebek hastalığı olarak biliniyor. Lupus hastalığı otoimmün olarak tabir edilen hastalıklardan. Otoimmün hastalıklarda hastanın bağışıklık sistemi hatalı çalışarak kişinin kendi hücrelerini yabancı madde olarak algılıyor. Lupus hastalığında da vücutta önemli bir yapı taşı olan “kollajen” isimli maddeye bağışıklık sistemi saldırıyor.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum