Ders niteliğindeki tiyatro oyunu öğrencilerle buluştu;

Ders niteliğindeki tiyatro oyunu öğrencilerle buluştu

Mardin Savur Kaymakamlığı ile Savur Belediyesinin ortak yürüttüğü kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında madde bağımlılığını konu alan ‘Heba’ tiyatro oyunu Belediye Kültür Merkezinde sahnelendi....

‘Asla Pes Etme ve Yitip Gitme’ temasıyla öğrencilere madde bağımlılığının zararlarını anlatan ve madde bağımlılığıyla mücadele konusunda farkındalık oluşturan ‘Heba’ tiyatro oyunu, madde bağımlılığının yıkıcı sonuçlarını, yitip giden hayatları ve parçalanan aile bağlarını çarpıcı bir şekilde göz önüne seriyor.

Tiyatro oyununu öğrencilerle birlikte izleyen İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Muhammed Kaya gösteri başlamadan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, bağımlılığın günümüzün en tehlikeli hastalıklarından biri haline geldiğini vurguladı.

Kaymakam Kaya, bağımlılık konusunu değerlendirirken sadece uyuşturucu madde bağımlılığı değil, sigara, alkol ve teknoloji bağımlılığına da dikkat çekmek gerektiğini belirtti.

Resim

BİR DEFADAN BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN!

Kaya, “Bizler Kaymakamlık ve Belediye olarak gençlerimizi ve ailelerimizi bilinçlendirmek, gençlerimizi bu tür olumsuz alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve korumak adına her türlü hizmete hazırız. İlçemizde yabancı madde kullanımına bağlı bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için gençlerimizin daima yanında olacağız. Bir defadan bir şey olmaz dememek lazım. Her bağımlı bir defa ile başlıyor ne yazık ki. Ben ayrıca teknoloji bağımlılığına da dikkat çekmek istiyorum. Televizyonun karşısında, telefon ve bilgisayar karşısında saatlerce zaman geçirmek sizlerin çok daha değerli işlerini aksatıyor. Ayrıca gelişmeye açık zihinleri dar alanlara sıkıştırıyor. Gençliğimiz geleceğimizdir. Sizi esir alacak hiçbir kötü alışkanlığa fırsat vermeyin. Sizleri seviyoruz. Allah’a emanet olun.’’ dedi.


Öğleden önce ve sonra olmak üzere iki seans şeklinde verilen tiyatro öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Kaymakam Kaya, tiyatro ekibine bu anlamlı konuyu gerçeğe yakın bir canlılıkla işledikleri için teşekkür etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum