Nice 100 yıllara...;

Nice 100 yıllara...

Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı törenlerle kutlandı....

Çelenk sunma töreni, Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Tarihi Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Resim

Çelenk sunumunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un gönderdiği mesaj okundu.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Şeref Defteri’ni imzaladı.

Resim

EBEDİYEN ÖZGÜR VE HUZURLU

Ardından Tören Şeref Defterini imzalayan Vali Yıldırım, 1922 yılının Kasım ayında Tekirdağ’ın tüm ilçelerinin özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti.

Vali Yıldırım, “Bağımsızlık duygusu, yüreklerdeki vatan sevgisi, milli birlik, beraberliğimiz ve yapılan fedakarlıklar düşman işgalinden kurtulmamızı sağlamıştır. Bu duygu ve bu düşünce daim oldukça, ülkemize yöneltilen her türlü tehdit sonuçsuz kalacak, insanlarımız bu topraklar üzerinde ebediyen özgür ve huzurlu bir şekilde hayatını sürdürecektir” dedi.


Yıldırım, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için kahramanlıkla mücadele eden tüm Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyor, Tekirdağımızın ve Tekirdağlıların kurtuluş gününü kutluyorum. Nice 100 yıllara…” ifadesini kullandı.

Çelenk Sunma Töreni, Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Ekibi’nin halk oyunları gösterisi ile son buldu.

Resim3D TEKİRDAĞ PANORAMİK MİNYATÜR

Öte yandan Tekirdağ'ın kurtuluşun 100. yıl dönümü Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Gerçekleştirilen programda Tekirdağ Bilim ve Sanat Merkezi Türk Dili ve Edebiyatı Tarihi Alanları Özel Yetenekli Program öğrencileri tarafından hazırlanan belgesel izlendi. Daha sonra Eski Tekirdağ Fotoğrafları ve Süleymanpaşa Belediyesi robotik kodlama atölyesi tarafından yapılan 3D Tekirdağ Panoramik Minyatür Sergisinin açılışı gerçekleştirilerek 3D Tekirdağ Panoramik Minyatür, Vali Yıldırım ve katılımcılara tanıtımı yapıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum