160 yeni hafız icazet belgesi aldı;

160 yeni hafız icazet belgesi aldı

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan İl Müftülüğü bünyesinde bulunan Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayarak belge alan öğrenciler için Terzibaba Camiinde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimine katıldı....

Resim

Terzibaba Camiinde düzenlenen programa Vali Mehmet Makas, Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır, hafız olan çocukların aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program hafızların yerini alması ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Bir 9 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

YENİ BİR KİLOMETRE TAŞI

Programda konuşan Vali Makas, “Aziz Milletimiz asırlar boyunca İslam’a Sancaktarlık yapmış bir millet. Türk denildiği zaman başka bir din akla gelmeksizin “Türk eşittir Müslüman” gözüyle bakılmış bir millettir. Aslında bugünkü bu merasim, bu manzara Aziz Milletimizin tekrar dirilişi ve kutlu yürüyüşüne iz bırakılmış yeni bir kilometre taşıdır” dedi.

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

HAFIZ VALİLER, HAFIZ KAYMAKAMLAR İSTİYORUZ

Bu sene 76 erkek 84 de kızın hafız olduğunu belirten Vali Makas, “Hafızlık başlı başına Allah’ın bir vergisi, Allah’ın bir lütfu 70 tane şefaat hakkına sahip olan,160 tane kardeşimiz. Bizlere de öbür tarafta şefaat etsinler inşallah. Hafızlarımızdan proje okullarında diğer eğitimlerini de devam ettiren kardeşlerimiz var. Allah rızası için o eğitimlerinizi de bırakmayın. Bizler artık bu memlekette hafız olmuş valiler, hafız olmuş kaymakamlar, doktorlar, hafız olan pilotlar, hafız olan subaylar istiyoruz. Var mı? Var Elhamdülillah. Ama bu 160 tane evladımızın eğitim hayatlarını sürdürmelerini bu memlekete bu millete hizmet etmelerini niyaz ediyoruz” diye konuştu.

Bir 4 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum