Viranşehir Kaymakamlığı’nın logosu değişti;

Viranşehir Kaymakamlığı’nın logosu değişti

Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel’in talimatı ile değişen ve gelişen Viranşehir’in vizyonuna ve değerlerine uygun olarak motif, renk ve desenleri ile ilçenin tarihi ve kültürel unsurlarını yansıtan yeni bir logo çalışması yapıldı....

Resim

Kaymakamlık logosu Viranşehir ilçesinin tarihini, kültürünü, coğrafyasını ve manevi mirasını yansıtacak şekilde özgün ve akılda kalıcı bir şekilde yeniden tasarlandı.

Kaymakamlığın kurumsal kimlik yenilenmesi çalışmasında birçok medeniyete ev sahipliği yapmış paha biçilmez değerle sahip Viranşehir ilçesinin bu özellikleri ön planda tutuldu.

Kaymakam Önder Çengel, “Tarihimizin köklerinden ve coğrafyamızın zenginliklerinden gelen özellikler Kaymakamlık logosuna taşınarak farkındalık oluşturuldu. Yeni logo ile kadim ve zengin mirasımızın yeni kuşaklara aktarılması amaçlandı” dedi.

Resim

Logoda yer alan sembollerin temsil ettiği değerler şöyle:

AY ve YILDIZ: Genel anlamda Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden bu simgelerden Hilal "İslamiyeti", Yıldız ise "Özgürlüğü, Bağımsızlığı ve Türklüğü" temsil ediyor.

HZ. EYYÜB: Kuran-ı Kerim'de adından övgü ile bahsedilen İslam Peygamberi Hz. Eyyüb, eşi Hz. Rahime ve yine Kuran-ı Kerim'de adı geçen Hz. Elyesa' Peygamberin kabirlerini temsil eden türbe sembolü.

DAQ (DÖVME): Yaşadığımız coğrafyada yüzyıllardır bedene işlenen daq(dövme) sanatını temsil eden sembol.

KERVAN: Geniş coğrafi bölgeleri birbirine bağlayan tek ulaşım yolu olan ve çok önemli bir ticari potansiyele sahip İpek Yolu'nu temsil eden sembol.

PAMUK: Viranşehir'in en önemli zirai faaliyeti olan pamuk yetiştiriciliğini temsil eden sembol.

SEFERTEPE: Göbeklitepe'nin çağdaşı Taştepeler projesinin en doğudaki noktası Çanak Çömleksiz Neolitik Dönem yerleşimi olan Sefertepe'yi temsil eden sembol.

DİKMELER: Bizans döneminde tapınak olarak inşa edilen ve günümüze kadar ulaşabilen Dikmeleri temsil eden sembol.

İPEK YOLU: İlçemizin ortasından geçen ve Asya'yı Avrupa'ya bağlayan bir ticaret yolu olmasının ötesinde, 2000 yıldan beri bölgede yaşayan kültürlerin, dinlerin, ırkların da izlerini taşıyan ve olağanüstü bir tarihi ve kültürel zenginliğe sahip İpek Yolu'nu temsil eden sembol.

Kaymakamlık logosundaki renkler Mezopotamya'yı ve bereketli toprakları temsil ediyor.

ESKİ LOGO



Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum