‘Bağımlılık Öldürür, Spor Güldürür’;

‘Bağımlılık Öldürür, Spor Güldürür’

Canik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hayata geçirilen ‘Bağımlılık Öldürür, Spor Güldürür’ projesinin açılış programı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi....

Resim

Gençleri bağımlılıktan korumak, sağlıklı yaşam ve akranlar arası iş birliği konusunda farkındalığı artırmak amacıyla hayata geçirilen projeyi oldukça önemsediğini belirten Vali Zülkif Dağlı, “Bağımlılıkla mücadelede başarı ancak toplumun tüm kesimlerini kapsayacak etkin bir mücadeleyle mümkün olacaktır. Bu bağlamda, eğitim yuvası okullarımızı da bu mücadelenin başarıya ulaşmasında kilit rol üstlenen bir alan olarak görüyoruz” dedi.

Resim

Vali Dağlı, “Okullarımızda yürüttüğümüz bilgilendirme ve farkındalık oluşturma çalışmalarının yanı sıra kulüpler ve sportif faaliyetler de gençlerimizi bağımlılıktan kurtarma, bağımlı olma risklerini en aza indirme noktasında oldukça önemli bir fayda sağlamaktadır” diye konuştu.

Bu kapsamda okullarda Yeşilay kulüplerinin faaliyetlerini de her geçen gün daha da artırmakta olduklarını dile getiren Vali Dağlı, gençlerin zararlı alışkanlıklara yönelebilecekleri boş zamanlarını ortadan kaldırma konusunda ‘Bağımlılık Öldürür, Spor Güldürür’ projesinin de çok önemli bir sorumluluğu yerine getireceğine inandığını belirterek, projede emeği geçenleri tebrik etti.

Resim

Konuşmasının ardından Vali Dağlı, proje kapsamında Canik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kadın öğretmen ve öğrencileri arasında oynanacak futsal maçının başlama vuruşunu gerçekleştirdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum