Çiftçilerin yüzü güldü;

Çiftçilerin yüzü güldü

Kayseri Develi Kaymakamı Mehmet Tunç, üreticilere pancar bedellerinin verildiği törene katılarak, çiftçilere hayırlı ve bereketli bir yıl diledi....

Resim

Develi’de şeker pancarı tarımıyla uğraşan çiftçilerin ilgisiyle şeker pancarı ilçe tarımında ekonomik olarak en yüksek katkıyı sağlamaya devam ediyor.

Kayseri Şeker tarafından 2021-2022 Kampanya Döneminde Develi’de 24 köyde 34 bin dekar alanda 647 pancar ekicisi yaklaşık 220 bin ton şeker pancarı üretimi yaptı.

Develi bölgesine bağlı olarak münavebeli şekilde ekim yapan pancar çiftçileri 2021-2022 kampanya dönemi toplam pancar bedeli olarak 326 milyon TL hak kazandı.

Resim

160 MİLYON TL NAKİT

Kaymakam Mehmet Tunç, Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Dede, oda başkanları ve çiftçilerin katıldığı törende, çiftçilere pancar bedelinin yarısına tekabül eden 160 milyon TL’yi ayni-nakdi avans ve temlik olarak elden verildi. Kalan 166 milyon ise banka hesaplarına aktarıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Kayseri Şeker yönetimini ve onun bünyesinde pancar ekimi yapan hemşerilerimizi bereketli bir dönem geçirmelerinden dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İlçemizin tarımsal gelişimi için her zaman olduğu gibi destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

İlçe Müftüsü Emin Patan’ın duası ve kurban kesilmesinin ardından program sona erdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum