Arama kurtarma timleri, enkazdaki depremzedelerin imdadına yetişti;

Arama kurtarma timleri, enkazdaki depremzedelerin imdadına yetişti

Muğla Valisi Orhan Tavlı depremin ilk gününden itibaren arama kurtarma çalışmalarına katılan Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) ve Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı’nın 1. Timi ile bir araya geldi....

Resim

DEPREMİN HEMEN ARDINDAN BÖLGEDEYDİLER

Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından Muğla’da devletin tüm imkânlarının seferber edildiğini ve devlet millet el ele omuz omuza yardım seferberliğinin başlatıldığını belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı, ilk olarak arama kurtarma, ilkyardım ve sağlık ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini söyledi.

Devlet Millet hep birlikte dayanışma içerisinde tek yürek olarak her tür felaket ve sıkıntının üstesinden birlik ve beraberlik ile gelineceğini dile getiren Vali Orhan Tavlı, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ve aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, depremzedelere yardım eli uzatan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Arama kurtarma ekiplerinin depremden etkilenen vatandaşlar için canlarını ortaya koyarak cesaretle, fedakârca ve kahramanca çalıştığını, arama kurtarma ekiplerinin gösterdiği özveri, cesaret ve fedakârlığın takdire şayan olduğunu vurgulayan Vali Orhan Tavlı “Zor koşullarda ve özveriyle çalışan, insanlara yardımcı olabilmek için birbiriyle ve zamanla yarışan arkadaşlarımıza üstün gayretleri nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Resim

ÇOK SAYIDA VATANDAŞI ENKAZDAN KURTARDILAR

Hatay’da yapılan arama kurtarma çalışmaları hakkında Vali Orhan Tavlı’ya bilgi veren Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) depremi haber alır almaz, hazırlıklarını yapıp yola çıktıklarını ve depremin ilk günü saat 21:00 itibarı ile Antakya’da arama kurtarma faaliyetlerine başladıklarını ifade etti.

Bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak için bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı 1. Timinin de İskenderun Mustafa Kemal mahallesinde arama kurtarma faaliyetine katıldığı ifade edildi.

Muğla’dan Antakya ve İskenderun ilçelerine sevk edilen ekiplerin çok sayıda vatandaşı enkaz altından çıkardığı, ayrıca diğer arama kurtarma ekipleriyle müşterek olarak yürütülen faaliyetlere de destek sağladığı vurgulandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum