“Kan bağışı, milli bir meseledir”;

“Kan bağışı, milli bir meseledir”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay İskenderun'da kan bağışında bulunarak, vatandaşları kan stoku kritik seviyenin altına düşen Türk Kızılay’ına kan bağışı yapmaya davet etti....

Soylu, Üsküdar Belediyesi tarafından İskenderun Teknik Üniversitesi Kampüsü'nde yapılan konteyner kentin açılışı ve iftar programının ardından, beraberindekilerle alandaki Türk Kızılayı kan bağışı aracına geçti.

Kan bağışında bulunan Soylu, Ramazan aylarında Kızılay'ın kan stoklarında birtakım düşüşler yaşandığını, birkaç gündür de buna ait çağrıların olduğunu söyledi.

Resim

HEPİMİZİN KANA İHTİYACI OLABİLİR

Kızılay'ın ülkenin en güçlü değerlerinden birisi olduğunu vurgulayan Soylu, "Deprem bölgesinde de büyük faydası ve yararı vardır. Özellikle beslenme meselesinde şu anda iftardan tutun sahura kadar tüm sivil toplum örgütlerini koordine ediyor. Aynı zamanda belediyelerle AFAD'la birlikte vatandaşımızın beslenme ihtiyacını hızla karşılıyor. Ama diğer taraftan da kan meselesi Kızılay'ın belki de en önemli işlevlerinden bir tanesidir." diye konuştu.

Vatandaşları Kızılay'a kan bağışında bulunmaya çağıran Bakan Soylu, “Kan stoklarını belli bir seviyenin altına düşürmemek lazım. Her birimizin ihtiyacı olabilir. Her birimizin yakınının ihtiyacı olabilir” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum