125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek;

125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 125 cc'nin altındaki motorların B sınıfı ehliyetle kullanılabileceğini açıklayarak, “Ayrı bir motor ehliyeti almaya da gerek kalmamış olacak" dedi....


Kanal D canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti İstanbul milletvekili adayı Soylu, depremden etkilenen bölgelerde şu ana kadar 1500'ün üzerinde konteyner seçim ve oy kullanma yeri kurulduğunu aktardı.

Bölgelerdeki vatandaşların AFAD tarafından tahliyesinin sağlandığını hatırlatan Soylu, şu ana kadar şehirlerine gitmek isteyen yaklaşık 400 bin kişinin de geri dönmesini sağladıklarını dile getirdi.

Bakan Soylu, seçim döneminde de bölgeye gidip oyunu kullanmak isteyenlere bu imkanı sağladıklarını, ayrıca deprem bölgesine giden ancak oy kullanma yerini İstanbul, Ankara ya da İzmir'e aldırmış kişilere de imkan sağlandığını belirtti.

2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bakan Soylu, bugün Türkiye'de terörist sayısının 83'e düştüğünü anlatarak, "Dün bir teröristi Diyarbakır Lice'de etkisiz hale getirdiler. Bu sabah bir teröristi daha etkisiz hale getirdiler. Toplam 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız hala Diyarbakır Lice kırsalında devam ediyor. Bu 83'ün 20'sini de saymayın; kiminin kolu yok, kiminin bacağı yok. Onlar mesela yurt dışına kaçmak istiyorlar yol bulup kaçamıyorlar. Mağaralarda hayvan gibi yaşamak zorunda kalıyorlar." ifadelerini kullandı.


MOTORLAR İÇİN EHLİYET DÜZENLEMESİ

Bakan Soylu, 125 cc altındaki motosikletlerle ilgili ehliyet düzenlemesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini anlatarak, "Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. Bu konudaki çalışmalar belli bir noktaya geldi, hazırlığı yapıldı ve arkadaşlar da düğmeye bastılar. Motosikletle alakalı ek bir dersle bunu sağlayabilecekler. Onun için ayrı bir motor ehliyeti almaya da gerek kalmamış olacak" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum