Türkiye sandık başında;

Türkiye sandık başında

Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Kültür Mahallesi Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu’nda kurulu 1364 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Vali Canalp, seçimin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi....

Resim

HAYIRLI UĞURLU OLSUN!

Sabah saatlerinde oyunu kullananlar arasında yer alan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara da, “Oyumuzu kullandık. Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ülkemize ve aziz milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Resim

SEÇMENLERLE HASBİHAL

Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı da, sabah saatlerinde, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması için ilçe genelinde gerekli denetimlerde bulundu.

Kaymakam Kayabaşı, “Ülkemizin güçlü demokrasisi gereği oy kullanmak için erken saatlerden itibaren oyunu kullanan değerli hemşehrilerimizle hasbihal ettik” ifadesini paylaştı.

Resim

VATANDAŞLIK GÖREVİ

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da “Oyumuzu kullanarak vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Seçim süresince görevli tüm güvenlik güçlerimize, sandık görevlilerimize hayırlı vazifeler diliyorum. Demokratik olgunluk içinde tamamlayacağımız seçim süreci, ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun!” dedi.

192 BİN SANDIK KURULDU

5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 bin 884 sandık kuruldu.

Yurt içinde 60 milyon 697 bin 843 seçmenin oy kullanacağı seçim için oy verme işlemleri, Türkiye genelinde saat 17.00'de sona erecek.

Ancak saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanacak.

Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabilecek.

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen bilgi kağıdı kendisine ulaşmayanlar, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sitesinden öğrenebilecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde seçmen bilgi kağıdı yeniden gerekli olmayacak.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum