“Bize uyku haram”;

“Bize uyku haram”

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen proje çerçevesinde kırsal kesimde yaşayan ve imkansızlıklar nedeniyle sporla tanışamayan 118 öğrenci sporla tanıştı....

Resim

SPOR VE TEKVANDO İLE TANIŞTILAR

Talas, Develi, Yahyalı Belediye Başkanlıkları ile ortak olarak 'Hayalini Kuruyorum Jandarmayla Geleceğe Yürüyorum' Tekvando Projesini hayata geçirildi. Proje çerçevesinde Talas'ta 38, Develi'de 80 olmak üzere kırsal kesimde yaşayan ve hayatlarında hiç sporla tanışmayan ilk ve ortaokul öğrencisi 118 çocuk için tekvando kursu açıldı.

Talas Gençlik Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılışında konuşan İl Jandarma Komutanı Yüksel Yiğit, "Sorumluluk yerlerimizde merkezden uzak ikamet edip sosyal ve ekonomik imkansızlıklar nedeniyle spor branşları ile tanışma fırsatı bulamamış ilk ve ortaokul öğrencisi 7-14 yaş arasındaki kız ve erkek çocuklarımızın sporla tanışması, sosyalleşmesi, kötü alışkanlıklardan uzak durması için 'Hayalini Kuruyorum Jandarmayla Geleceğe Yürüyorum' Tekvando Projesine başladık” dedi.

Resim

YEMİN ETTİK, BU ŞEHİRDE UYUŞTURUCU SATTIRMAYACAĞIZ

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, "Bugün anlamlı bir önemli bir gündeyiz. Biz 1 yıl önce Kayseri'de göreve başladığımızda emniyet müdürümüz ve jandarma komutanımızla bu şehre bir söz verdik. "Biz bu şehirde uyuşturucu sattırmayacağız. Bu şehirde hiçbir çocuğumuzu alçaklara teslim etmeyeceğiz. Hiçbir gencimizi zehirleyemeyecekler. Buna yemin olsun" dedik. O günden bugüne her gün bir operasyon yapıyoruz. Sokaklarda her yerdeler. Jandarmamız daha 3 gün önce yaptığı operasyonla birçok zehir tacirini sabahın erken saatinde yataklarında enseleyerek kodeslere tıktı. Hiçbir gencimizi bu alçaklığa teslim etmeyeceğiz. Bunun için kararlıyız. Bize uyku haram” dedi.

Resim

GENÇLERİN İLACI SPOR

Vali Çiçek, şöyle devam etti: “Gençlerin uyuşturucuya, kötü alışkanlıklara kurban etmememiz, ailelerine, vatanlarına layık insanlar olarak yetiştirmenin tek yolu sporcu olmaları, sporu sevmeleri, ahlaki ve milli değerlere sahip olmalarıdır. Milli ruh içinde yetişmeleri, bu memleketi sevmeleri ve okumalarıdır. Şuan bu projenin temeli de hiçbir genci kötü alışkanlıklara kurban vermemek, onlara iyi alışkanlıklar vermek. Bu sadece bir başlangıç. Gittiklerinde sadece tekme ve yumruk atmayı öğrenmelerini düşünmüyoruz. Onları bir disiplin içerisinde bir takım ruhu içerisinde hepsi seçilerek gelmiş antrenörlerimizle beraber bu memleketi daha çok sevmeleri için bir yol olarak görüyoruz. Bu sayının artarak devam etmesini istiyorum.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum