Van Gölü’nden 1 milyon metreküp çamur çıkarıldı;

Van Gölü’nden 1 milyon metreküp çamur çıkarıldı

Van Valisi Ozan Balcı, Çevre Haftası dolayısıyla Van Gölü kıyısında yapılan programda Van Gölü’nden 1️ milyon metreküp dip çamuru temizlendiğini söyledi....

Resim

GELECEK KUŞAKLARA TERTEMİZ BIRAKMAMIZ LAZIM

Van Gölünün atalardan alınan bir miras ve zenginlik olduğunu ifade eden Vali Balcı, “Güzel gölümüzü gelecek kuşaklara tertemiz bırakmamız lazım. Bundan dolayı Van Gölünün temizliği yaşamsal bir öneme sahiptir. Devletimizin tüm potansiyelini kullanarak Van Gölünde 80 araçla dip çamur temizliği yapıyoruz. Bugüne kadar 1️ milyon metreküp dip çamuru çıkardık” dedi.

Resim

TEMİZLİK SAHİLİ DE GÜZELLEŞTİRDİ

Vali Balcı, “Amacımız bu yılın sonuna kadar 2 milyon 700 bin metreküp dip çamurunu çıkarıp temizliğini tamamlamaktır. Yapılan temizliğin ardından sahilde gözle görülür bir güzellik görüyoruz. Hep birlikte Van Gölünü temiz tutmak için gayret gösterelim” ifadesini kullandı.

Resim

GÖL KENARINDA KİTAP OKUDULAR

Öte yandan Vali Ozan Balcı, Çevre haftası dolayısıyla Van Gölünün temizliğine ve kitap okumanın önemine dikkat çekmek için öğrenciler ile birlikte Van Gölü kıyısında kitap okudu.

Çocuklarla birlikte kitap okuyan Vali Balcı, “Çok anlamlı bir günde Van Gölü kıyısında yüzlerce çocuğumuzla anlamlı bir etkinlik yapılıyor. Amacımız okumanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaktır. Kitap okumayı çok önemsiyorum” dedi.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum