“Erzurum’a hizmet etmek herkese nasip olmaz”;

“Erzurum’a hizmet etmek herkese nasip olmaz”

Valiler Kararnamesi ile Çorum’dan Erzurum Valiliğine atanan Vali Mustafa Çiftçi, görevine başladı. Vali Çiftçi, “Erzurum’a hizmet etmek herkese nasip olmaz” dedi. Vali Çiftçi, valilik makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Erzurum’a hizmet etmek herkese nasip olmaz” diyerek, “Allah, bu kutlu ve onurlu görevde beni mahcup eylemesin. Vatanımız ve Erzurum’umuz için hayırlı eylesin." ifadesini kullandı....

Resim

ERZURUM'U GELİŞMİŞ VE DEĞİŞMİŞ GÖRDÜM

Karşılama töreninin ardından makamına geçen Vali Çiftçi, Erzurum'un tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, şehrin yüksek rakımının kış sporları ve tarım-hayvancılık açısından önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, Erzurum'un bir hafızlar şehri olduğunu ve bu mübarek şehre hizmet etmekten dolayı şükranlarını dile getirdi.

Daha önceden iki yıl süreyle Tekman'da görev yaptığı için Erzurum'a aşinalığı olan Vali Çiftçi, “Yani Erzurum'u bir yirmi yıl öncesinden tanıyorum. Ama bugün çok gelişmiş ve değişmiş gördüm” dedi.

Resim

ERZURUM BİR HAFIZLAR ŞEHRİ

Kendisi de hafız olan Vali Çiftçi, “Erzurum, doğunun başkenti unvanını fazlasıyla hak eden bir şehir. Aynı zamanda burası bir hafızlar şehri. Bin bir hatmin okunduğu böyle bir geleneği uzun yıllardır böyle bir geleneğin olduğu bir şehir. Bu açılımda mübarek bir şehir olduğunu düşünüyorum. Beni bu şehre hizmetkar eyleyen Cenab-ı Hakk'a sonsuz şükürler ediyorum. Herkese nasip olmaz" diye konuştu.

Resim

ARKAMDA ESER BIRAKMAK İSTİYORUM

Vali Çiftçi, son olarak, “Makamlar gelip geçici. Bir gün ben de bu makamı bıraktığımda arkamda iz ve eser bırakmak istiyorum. İnşallah Cenab-ı Allah beni hayırlı eserler bırakmaya muvaffak eyler” niyazında bulundu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum