Valilik Kupası Sarı Fırtına’nın;

Valilik Kupası Sarı Fırtına’nın

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Artvin'in 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen boğa güreşlerini izledi. İlk defa boğa güreşi izleyen Vali Ünsal, şampiyon boğaların sahiplerine ödüllerini verdi....

Resim

BOĞA GÜREŞİNE YOĞUN İLGİ

‘Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası’ adı altında düzenlenen etkinliğe farklı illerden toplam 64 boğa katıldı.

Artvin’in köklü geleneklerinden olan güreşlerin finalinde ‘Süper Baş’ kategorisinde Bahadır Çelikoğlu’na ait ‘Sarı Fırtına’ adlı boğa birinci olarak ‘Valilik Kupası’nı almaya hak kazandı.

1. ve 2. olan boğaların sahiplerine ödüllerini veren Vali Cengiz Ünsal, Artvin’le özdeşleşen ve geçmişi uzun yıllara dayanan boğa güreşleri geleneğinin yaşatılmaya devam edilmesinin çok kıymetli olduğunu belirtti.

Resim

İLK DEFA BOĞA GÜREŞİ İZLEDİM

Vali Ünsal, “Ben ilk defa canlı olarak boğa güreşlerini izleme fırsatı buldum. Festivali çocuklarımızın ve gençlerimizin izlemesi çok dikkatimi çekti. Boğaların güreşerek barıştığı bu geleneğin ruhunda dostluk var, kardeşlik var. Bu tarz etkinlikler birlik ve beraberliğimizin pekişmesine ciddi katkılar sunuyor. Bizim en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir güçlük yoktur. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

Vali Ünsal, “Ben de birkaç gün önce güzel Artvin’imizde göreve başladım. Hem bizlere hem de Artvinlilere hayırlı olsun. Rabbim hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin. Bu şampiyonaya katılan tüm boğa sahiplerini ve dereceye giren kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Festivale sponsor olan kardeşlerimizi de kutluyorum” diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum