Sivas, atletizm balkan şampiyonasına ev sahipliği yapacak;

Sivas, atletizm balkan şampiyonasına ev sahipliği yapacak

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sivas’ta ilk kez düzenlenecek olan U-18 Atletizm Balkan Şampiyonası'nın basın toplantısı Sivas Valiliği Dr. Hasan Canpolat Salonu'nda gerçekleştirildi....

Resim

Toplantıya Vali Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç katıldı.

ŞEHRİMİZİN ULUSLARARASI TANITIMI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Toplantıda konuşan Vali Şimşek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Türkiye Atletizm Federasyonu, Balkan Atletizm Federasyonları Birliği ve ilgili kurumlarımızın desteğiyle hayata geçecek bu şampiyonaya ülkemiz başta olmak üzere Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Gürcistan, Yunanistan, Kosova, Makedonya, Moldova, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Ukrayna ülkelerinden sporcular katılım sağlayacak. 15 ülke bu şampiyona da yer alacak." dedi.

Resim

ŞEHRİN SPOR ALT YAPISI İÇİN DE ÖNEMLİ

Şampiyonanın uluslararası arenada Sivas ve şehrin spor altyapısı açısından büyük önem arz ettiğine değinen Vali Şimşek, "İdareci, antrenör, sporcu ve diğer spor personelleri ile birlikte 367 kişinin katılacağı bu organizasyonun da şehrimizin uluslararası tanıtımı açısından önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum ve şehrimizin yakaladığı bu ivmeyi daha da yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Şampiyonada yarışacak tüm sporcularımıza şimdiden başarı diliyor, sportmence bir yarış gerçekleşmesini temenni ediyorum, halkımızı bu önemli ve keyifli müsabakaları da izlemeye davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Resim

ORGANİZASYON SPORCULARIMIZIN DAHA MOTİVE OLMASINI SAĞLAYACAK

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise dolu dolu geçen bir organizasyon olmasını dileyerek, "Organizasyon neticesinde atletizm sporuna ilgi duyan gençlerimizin sporcularımızın daha motive olmasını bu alandaki ilgilerinin daha da artırması noktasında önemi olduğu gibi Sivas'ı ulusal ve uluslararası organizasyon merkezi yapma noktasında da önemli bir organizasyonu yine geride bırakmış olacağız." dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum