Kars kaşarı yapımını deneyimlediler;

Kars kaşarı yapımını deneyimlediler

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ile birlikte Türkiye'de ilk ve tek olan Kars Peynir Müzesi'nde incelemelerde bulunarak, kaşar yapımını deneyimledi....

Resim

TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK PEYNİR MÜZESİ

Kars’ta çeşitli inceleme ve temaslarda bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’le birlikte Türkiye’nin ilk ve tek peynir müzesini ziyaret eden Vali Ziya Polat, müzeyi gezerek kaşar peyniri yapımı hakkında bilgi aldı.

Mart 2022'de hizmete açılan müzeye yerli ve yabancı ziyaretçilerin gösterdiği ilgiden memnun olan Vali Polat, ahır, içi süt dolu güğümler, yaylalardaki yaşam ve peynir imalatının anlatıldığı bölümlerin bulunduğu 1100 metrekare dolaşılabilir alanı olan müzenin dünyanın en büyük peynir müzesi olduğunu kaydetti.

Resim

DÜNYANIN 18. PEYNİR ROTASI

Dünyanın 18. peynir rotası olarak tescillenen Kars Peynir Müzesi'nin turizm açısından önemini vurgulayan Vali Polat, Kars'ta üretilen birçok peynire tat veren endemik çiçeklerin de müzede tanıtıldığını belirterek, yerli ve yabancı ziyaretçileri peynir müzesini görmeye davet etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum