Arama Sonuçları
            Erciş’te kadın emeğine destek: Selvihan Kafe hizmete açıldı
                    
                                                    Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu ve eşi Gamze Karaloğlu’nun öncülüğünde kurulan Erciş Selvihan Kadın Kooperatifi bünyesindeki Selvihan Kafe, kadın istihdamını desteklemek ve yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılmasını sağlamak amacıyla hizmete açıldı.
                ''Niğde, köklü mutfak kültürü ve üretken insanlarıyla Anadolu’nun lezzet kalbi''
                    
                                                    5. Niğde Gastronomi Festivali'ne katılan Vali Cahit Çelik, ''Niğde bereketli toprakları, köklü mutfak kültürü ve üretken insanlarıyla Anadolu’nun lezzet kalbidir'' dedi.
                40 bin kişi Gercüş’teki festival coşkusuna ortak oldu
                    
                                                    Batman Gercüş’te bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali, yöresel lezzetlerin tanıtıldığı, konserlerin ve çocuk etkinliklerinin renk kattığı bir şölen havasında geçti. 40 binden fazla ziyaretçinin katıldığı festival, ilçede adeta bayram coşkusu yaşattı.
                Vali Baydaş, festivalde Rize pidesi kesti
                    
                                                    5. Rize Gastronomi Günleri'ni ziyaret eden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, yöresel lezzetleri inceledi. Rize pidesi de kesen Vali Baydaş, vatandaşlara pide ikram etti.
                "Kestane kabağı, Bilecik’in markası haline geldi"
                    
                                                    Kızıldamlar Köyü 8. Kestane Kabağı Festivali'ne katılan Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, "Kestane kabağı, artık Kızıldamlar’ın bir ürünü olmaktan çıkmış; köyümüzün simgesi, Bilecik’in markası haline gelmiştir" dedi.
                ''Bu festivaller; kültürümüzü tanıtıyor, yerel üretimi güçlendiriyor, ekonomimize canlılık katıyor''
                    
                                                    Batman Gercüş'te bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali'ne katılan Vali Ekrem Canalp, ''Bu festivaller; kültürümüzü tanıtıyor, yerel üretimi güçlendiriyor, ekonomimize canlılık katıyor'' dedi.
                Adana’da gastronomi rüzgârı sürüyor
                    
                                                    Adana Valiliği tarafından düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, dolu dolu devam ediyor. Festival alanını ziyaret eden ve stantları tek tek gezen Karataş Kaymakamı Necati Aktan, kaymakamlığa ait standın yoğun ilgi gördüğünü belirtti.
                5. Rize Gastronomi Günleri başlıyor: ''Rize mutfağına ait lezzetler artık kayıt altına alınacak''
                    
                                                    Rize Valiliği ve Rize Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 5. Rize Gastronomi Günleri, bu yıl “Dağlardan Denize Aromatik Mutfağın Yeşil Sofrası” temasıyla 10-12 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik hakkında bilgi veren Vali İhsan Selim Baydaş, ''Şeflerimizin yöresel reçeteleri yazılı hale getirmesiyle, Rize mutfağına ait lezzetler artık kayıt altına alınacak'' dedi.
                Sivas Günleri etkinliğinde Zara standına yoğun ilgi
                    
                                                    İstanbul’da düzenlenen “Sivas Günleri” etkinliğine katılan Sivas Zara Kaymakamı Mehmet Ali Atak, Zara standına gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek, bu tür organizasyonların hem Sivas’ın hem de Zara’nın tanıtımına önemli katkılar sağladığını belirtti.
                Antalya'nın coğrafi işaretli lezzetleri Konyaaltı'nda tanıtıldı
                    
                                                    Antalya, geleneksel lezzetlerini Konyaaltı’nda düzenlenen programla tanıttı. Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte coğrafi işaretli ürünler ve yöresel yemekler öne çıkarılarak kentin gastronomi mirasına vurgu yapıldı.
                Vali Usta, Bingöl'ün yöresel ürünleri için müjdeyi verdi
                    
                                                    Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl’ün yöresel ürünlerinin coğrafi işaret tescil sürecinde, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası arasında iş birliği protokolü imzalandığını duyurdu. Bu sayede, Bingöl'ün yöresel ürünlerinin coğrafi işaret süreci yürütülecek.
                Vali Kızılkaya, Siirt'in ''Yeşil Altını'' için müjdeyi verdi
                    
                                                    Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali’nin açılış törenine katılarak, Siirt fıstığının Türk Patent Kurumu tarafından Coğrafi İşaret ile tescillendiğini müjdeledi. Açılış konuşmasında ''Yeşil Altın'' olarak nitelendirilen Siirt fıstığının bölge için önemine değinen Vali Kızılkaya, ''Siirt fıstığı, 10 binden fazla çiftçinin geçim kaynağıdır. Amacımız; üreticilerimizi destekleyerek verimliliği artırmak, Siirt fıstığını dünya markası haline getirmek ve halkımıza daha iyi yaşam kalitesi sunmaktır'' dedi.
                Bir Anadolu Şenliği Bitlis'te kapılarını açtı
                    
                                                    Bitlis’te Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen “Bir Anadolu Şenliği” büyük bir heyecan ve coşkuyla kapılarını açtı. Açılışa katılan Vali Ahmet Karakaya, ''Bu şenlik; kültürümüzü yaşatmanın, kardeşliğimizi pekiştirmenin ve değerlerimizi gelecek nesillere aktarmanın en güzel vesilelerinden biri'' dedi.
                Hatay, kadın kooperatifleriyle İzmir Fuarı'nda zirvede!
                    
                                                    Hatay Valiliği’nin hayata geçirdiği HayatHatay Üst Markası, “Interfresh Eurasia İzmir 2025” fuarında yoğun ilgi gördü. Kadın kooperatiflerinin sayısı 53’e çıkarılarak Türkiye birincisi olan Hatay, 600’den fazla kadın girişimciyle yöresel ve simgesel ürünlerini tanıttı.
                Finike'nin "bal helvasını" dünya tanıyacak
                    
                                                    Antalya Finike’nin Ernez Mahallesi’nde bu yıl 9.’su düzenlenen Ernez Bal Festivali'ne katılan Kaymakam Musa Kazım Çelik, Finike Bal Helvası için Coğrafi İşaret başvurusunda bulunduklarını ve balın tanıtımının bölgenin kalkınmasında önemli bir rol oynayacağını vurguladı.
                Vali Şıldak, Japon prensese Şanlıurfa'yı anlattı
                    
                                                    Türkiye’nin Neolitik çağ araştırmalarındaki en büyük projelerinden biri olan Taş Tepeler kapsamındaki Ayanlar Höyük’teki kazıların başlaması için düzenlenen törene katılan Japonya Prensesi Akiko Mikasa, Şanlıurfa ziyaretinin ikinci gününde Vali Hasan Şıldak’ın ev sahipliğinde Harbetsuvan Kazı Bölgesi, Karahantepe ve Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti.
                ''Festivaller şehri Batman’ı hep birlikte inşa etme yolculuğuna çıktık''
                    
                                                    Batman'da kültür-sanat, müzik, gastronomi, doğa ve turizm festivalleri kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşüne katılan Vali Ekrem Canalp, ''Festivaller şehri Batman’ı hep birlikte inşa etme yolculuğuna çıktık. Bugün burada sizlerle bu heyecanı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum'' dedi.
                Erzincan'da Ahıska yemeklerinin tanıtımı yapıldı
                    
                                                    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Ahıska Türkü soydaşların yöresel yemeklerini tanıtmak amacıyla Erzincan İl Özel İdaresi’ne ait Zuhma Restoran’da düzenlenen programa katılarak, ''Ahıskalı soydaşlarımız tarafından hazırlanan bu yöresel lezzetler, eğer talep görürse hem yemek çeşidi arttırılacak hem de her gün satışı yapılacak'' dedi.
                Dünyanın tek parça halindeki en büyük tarım işletmesi Urfa'da
                    
                                                    Ceylanpınar ilçesini ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Ceylanpınar Tarım İşletmesi, dünyanın tek parça halindeki en büyük tarım işletmesidir. Dünya ölçeğindeki bu büyük işletmemizde 1 milyon 30 bin dekar alanda tarım faaliyeti yürütülüyor" dedi.
                Erzincan’ın eşsiz lezzetleri market raflarında yer alacak
                    
                                                    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, kentin yöresel ve tarımsal ürünlerinin Migros mağazalarında satılacağını belirterek, "Erzincan’ın yöresel ve tarımsal lezzetleri, artık Türkiye'de ve dünyada daha geniş bir yer bulacak" dedi.
                Antalya Yörük Kebabı tescil yolunda
                    
                                                    Antalya mutfağının eşsiz lezzetlerinden Antalya Yörük Kebabı için coğrafi işaret başvuru süreci başladı.
                "Doğanın bizlere armağan ettiği eşsiz güzellik"
                    
                                                    1. Büyükkızılkum Kum Zambağı Festivali'ne katılan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan,  "Doğanın bizlere armağan ettiği eşsiz güzelliklerden biri olan kum zambağı sadece bir bitki değil, aynı zamanda kentin doğal mirası, biyolojik çeşitliliğin ve kültürel zenginliğin simgesi" dedi.
                Pülümür'de bal festivaline katılan Vali Aygöl, üreticileri tebrik etti
                    
                                                    Tunceli Valisi Şefik Aygöl, Pülümür’de düzenlenen 26. Geleneksel Bal Festivaline katıldı. Vali Aygöl, Pülümür balının Türkiye genelinde sahip olduğu marka değerine dikkat çekerek üreticileri tebrik etti.
                Her yıl binlerce turisti ağırlayan Girlevik Şelalesi, yenileniyor
                    
                                                    Erzincan’ın simgelerinden biri olan ve her yıl 350 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırlayan Girlevik Şelalesi, Piknik alanları, seyir terasları ve yöresel satış noktalarıyla turizme kazandırılacak.
                ''Çorum’un tadını, türkülerimizin coşkusunu Sincan Park’ta hep birlikte yaşadık''
                    
                                                    Ankara Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, Sincan Park’ta düzenlenen Çorumlular Günü etkinliğinde vatandaşlarla bir araya gelerek, ''Çorum’un tadını, türkülerimizin coşkusunu ve dostluğun sıcaklığını Sincan Park’ta hep birlikte yaşadık'' dedi.
                2700 rakımda şenliğe katılan vali, yeni yolu da hizmete açtı!
                    
                                                    Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı 2700 rakımlı Salikvan Yaylası’nda düzenlenen festivale katılan Vali Turan Ergün, Yusufeli–Arhavi Yeşil Yol Güzergâhını da hizmete açarak, yolun hem ulaşım hem de turizme önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
                Sarımsağın başkenti Taşköprü'de 35. kez festival heyecanı yaşandı
                    
                                                    Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde geleneksel hale gelen 35’inci Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'nin açılış törenine katılan Vali Meftun Dallı, ''Yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizle birlikte kültürlerimizi paylaşacak, dostluk köprüleri kuracağız'' dedi.
                Vali Özarslan'dan gezi teknesi işletmelerine sürpriz ziyaret: Önerilerini tek tek sıraladı
                    
                                                    Sinop Valisi Mustafa Özarslan, gezi teknesi işletmecilerini “çat kapı” ziyaret ederek, ''Gezi teknesi işletmecilerine çat kapı uğrayarak başladık. Sorunlarını ve taleplerini, önerilerini dinledim. Benim için faydalı bir sohbet oldu. Gezi teknelerimizi işleten işletmecilerimize ve kooperatif yöneticilerimize gezi teknesi
hizmetlerinin iyileştirilebilmesine yönelik benim de kendilerine bir kaç önerilerim olacak'' dedi.
                Artvin yaylaları 300 yıllık geleneğe ev sahipliği yapıyor
                    
                                                    Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, Tekkale Köyü’nde düzenlenen yaklaşık 3 asırlık Geleneksel Kusara Yayla Şenlikleri ve Karakucak Güreşleri programına katılarak, geleneklerin yaşatılmasının ve dayanışma ruhunun güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.
                ''Antalya gastronomi alanında da marka şehir olma yolunda''
                    
                              YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu onuruna düzenlenen ödül töreni ve Antalya’nın sahip olduğu zengin gastronomi mirasını, yerel ürünlerini ve coğrafi işaret potansiyelini konuşmak için düzenlenen “YÜCiTA ve Gastronomi Şehri Antalya” Söyleşisine katılan Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın yalnızca bir turizm şehri değil, aynı zamanda gastronomi alanında da bir marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çekti.
                