Arama Sonuçları
''Hedefimiz; turistlerin kalış sürelerini uzatmak, turizmi dört mevsime yaymak''
Sinop Valisi Mustafa Özarslan'ın davetiyle şehre gelen Lübnan merkezli 6 seyahat acentesi temsilcileri, Sinop'un uluslararası alanda görünürlüğünü artırmak adına ilin önemli tarihi noktalarını ziyaret etti. Ziyaretin Sinop için önemine değinen Vali Özarslan, ''Hedefimiz; gelen turistlerin kalış sürelerini uzatmak, turizmi dört mevsime yaymak ve yabancı misafirlerimize ilimizi en iyi şekilde tanıtmak'' dedi.
Vali Çalgan, yemek yarışmasında jüri üyesi oldu
Çorum Valisi Ali Çalgan, Gastronomi Günleri Yemek Yarışması'nda jüri üyesi oldu. Vali Çalgan, geleneksel yemekleri tek tek tadıp, puan verdi.
Vali Çelik Hakkari mutfağını öve öve bitiremedi: Hakkari'nin lezzetleri kadar zengin bir kültüre rastlamadım
Hakkâri Valisi Ali Çelik, bu yıl ikincisi düzenlenen Hakkâri Yöresel Lezzetler Festivali kapsamında kentin mutfak kültürünün eşsiz bir zenginliğe sahip olduğunu belirterek, ''81 ili gezdim, birçok ülke gördüm; ama açık yüreklilikle söylemeliyim ki Hakkâri’nin yöresel lezzetleri kadar zengin bir mutfak kültürüne başka hiçbir yerde rastlamadım'' dedi.
Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali başladı
Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali yoğun bir katılımla başladı. Etkinliklerin açılışında Şanlıurfa’ya davet çağrısında bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, “Kültürel bakımdan Şanlıurfa ender adreslerden biri. Herkes bu kadim toprakları gelip görmeli” dedi.
''Hakkâri sadece dağlarıyla değil, köklü mutfak kültürüyle de Türkiye’nin yükselen değeri''
Hakkâri Yöresel Ot Festivali'ne katılan Vali Ali Çelik, ''Hakkâri; sadece dağları, yaylaları ve eşsiz manzaralarıyla değil, aynı zamanda köklü mutfak kültürü ve endemik bitki çeşitliliğiyle Türkiye’nin yükselen değeri haline gelmektedir. Bu süreçte yaklaşık 130’a yakın özgün yemek tespit edilmiş, tarifler oluşturulmuş ve coğrafi işaret başvuruları yapılmıştır'' dedi.
METEF 2025’e Vali Işın’dan tam destek
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın (METEF 2025) açılış programına katılan Kütahya Valisi Musa Işın, ''Bu tür etkinlikler, gençlerimizin mesleki gelişimine önemli katkılar sunuyor. Öğrencilerimizi gösterdikleri emek ve başarıları dolayısıyla yürekten tebrik ediyorum'' dedi.
Eskişehir'de yöresel kahvaltılıklar görücüye çıktı
Eskişehir’de düzenlenen “Yöresel Kahvaltılık Lezzetlerin Tanıtımı” programında konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Türk mutfağının zenginliğine dikkat çekerek, yerel tatların tanıtımının gastronomi turizmi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Ünlü şef ile Vali Aksoy, Eskişehir'in lezzetlerini masaya yatırdı
Ünlü şef Hazer Amani, televizyon programı için geldiği Eskişehir'de Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Vali Aksoy, Eskişehir’in gastronomik zenginliğini vurgulayarak bu değerlerin turizme olan katkısına dikkat çekti.
Bilecik’in gözdesi Gölpark, yaz sezonuna hazır
Bilecik’in gözde yaşam ve dinlenme alanlarından biri olan Pelitözü Gölpark, yaz sezonuna hızla hazırlanıyor. Vali Şefik Aygöl, İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çevre düzenleme ve yeni iskele alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Muğla'nın binlerce yıllık antik tatlarına Gourmand Awards’tan iki ayrı ödül!
Muğla’nın binlerce yıllık mutfak mirasını kayıt altına alan “Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı” kitabı, gastronomi dünyasının en prestijli yarışmalarından Gourmand Awards’ta iki kategoride ödüle layık görüldü. Arkeologlar, gastronomi uzmanları ve kazı başkanlarının katkılarıyla oluşturulan bu eser, alanında Türkiye’de bir ilk olma niteliği taşıyor.
''Muğla'mız eşsiz tarihi ve doğasıyla ciddi bir çekim merkezi''
Alman turizm acenteleriyle bir araya gelen Muğla Valisi İdris Akbıyık, ''Muğla'mız Eşsiz tarihî zenginliklerimizle kültür turizmi, doğal güzelliklerimizle doğa turizmi, her türlü spor branşı için uygun coğrafya ve iklim koşullarının sağladığı avantajlarla son yıllarda spor turizmi ve gastronomi turizmi açısından da ciddi bir çekim merkezidir'' dedi.
Pestilden sirona: Gümüşhane'nin lezzetleri sergilendi
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katılan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, ''Pestil, köme, dölek güveci ve siron gibi yöresel lezzetlerin tanıtımına özel önem veriyoruz'' dedi.
UNESCO Dünya Mirası şehri Safranbolu binlerce kişiyi ağırladı!
Turizm Haftası Dolayısıyla, Safranbolu'da düzenlenen törende konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, ''Turizm Haftamızı UNESCO Dünya Mirası şehrimiz Safranbolu’da başlatıyoruz. Bayram tatili süresince ilimize, toplam 1 milyon 718 bin araç giriş ve çıkış yaptı. Bu araçların yaklaşık 200 bini Safranbolu’ya giriş yaptı ve 400 bini aşkın vatandaşımız ilçemizi ziyaret etti'' dedi.
''Artık 'her işi yaparım' devri bitmiştir''
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Osmangazi Üniversitesi, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Ayten Usta Firması işbirliğiyle düzenlenen "Restoran Yöneticiliği Mesleki Eğitim Kursu"nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Törende konuşan Vali Aksoy, ''Ülkemizin her noktasında nitelikli eleman ihtiyacı vardır ve artık 'her işi yaparım' devri yerini 'hangi işi yaparsam en iyi şekilde yaparım' anlayışına bırakmıştır'' dedi.
"Farkındalık oluşturmak hepimizin ortak görevi"
"Otizmli Gençlerin Tadım Masası Gastronomi Atölyesi Etkinliği"ne katılan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Farkındalık oluşturmak ve toplumu daha duyarlı hale getirmek, hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur" dedi.
Giresun'da gençler ve kadınlar için yeni projeler yolda!
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında şehirde toplamda 19,5 milyon TL'lik 4 ayrı projenin başlayacağını duyurdu. Projeler, genç istihdamı artıracağı gibi kadın girişimciliğini de teşvik edecek.
Afyonkarahisar'ın geleneksel değerleri dünyaya açıldı
ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda sergilenen Afyonkarahisar standı, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Termal turizmi, tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan şehir, uluslararası tanıtımda iddiasını ortaya koydu.
Vali Özarslan, üniversite öğrencilerinin taleplerini dinledi
Üniversite öğrencileriyle iftarda bir araya gelen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "İftar sonrası evlatlarımızın sorunlarını, ihtiyaçlarını ve önerilerini dinledik. Ev ödevlerimizi not ettik. Aldığım notların takibini yapacağım" dedi.
Vali Yiğitbaşı, şehrin fenomenleriyle bir araya geldi!
Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, şehrin dijital tanıtımına katkı sağlayan sosyal medya fenomenleriyle bir araya geldi. Gastronomi, mizah, seyahat, fotoğrafçılık ve etkinlik gibi farklı alanlarda içerik üreten fenomenlerle yapılan görüşmede, Afyonkarahisar’ın dijital dünyada daha geniş bir kitleye tanıtılması için iş birliği fırsatları masaya yatırıldı.
Antalya’nın gastronomisi dünyaya tanıtılacak
Antalya’nın gastronomi potansiyelini artırmak ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak amacıyla kurulan Antalya Gastronomi Platformu (AGP), 5’inci toplantısını Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin'in katılımıyla gerçekleştirdi.
"Afyonkarahisar'ın UNESCO tescilli mutfağı hak ettiği yeri bulacak"
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 'Anadolu'daki Bereket, Birikim ve Beceri' mottosuyla tanıtılan Afyon Haşhaşı etkinliğine katıldı. Afyon Haşhaşı'nın kendine has tadı ve besleyici özellikleri olduğuna dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, "UNESCO tescilli mutfağımızın bu değerleri, coğrafi işaretler ile tescillenerek ülke genelinde hak ettiği yeri bulacak" dedi.
Erzurum mutfağından 4 ürün daha tescillendi: ''Türkiye'nin en fazla coğrafi işaretli ürüne sahip üçüncü ili''
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum mutfağına ait 4 ürünün daha tescillenerek koruma altına alınması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Vali Çiftçi, '' Cağ kebabından kadayıf dolmasına, ehram dokumacılığından Oltu taşına kadar 60 ürünümüz coğrafi işaret tesciline sahiptir. Erzurum, Türkiye’de en fazla coğrafi işaretli ürüne sahip üçüncü il konumundadır ve bu konumunu daha da ileriye taşımak için çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.
Kars'ın eşsiz güzellikleri fotoğraflanacak
Kars’ın eşsiz doğal güzellikleri ile tarihi kent kimliğinin vurgulanacağı Kar’s Safari Fotoğraf Yarışması başladı. Vali Ziya Polat, yarışma için kente gelen fotoğrafçılarla bir araya geldi.
Adana, UNESCO için kolları sıvadı: Gastronomi ile dünya sahnesinde!
Adana’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olma süreci, geniş katılımlı bir toplantıda değerlendirildi. Vali Yavuz Selim Köşger yaptığı konuşmada, ''Adana 24 saat yaşayan, 24 saatin her saatine özgü yeme içme imkanı olan bir şehir. Bu çok önemli bir hususiyet. Adana, kebapla temayüz etmiş ama 500’ü aşkın yerel lezzetin de olduğu bir yer'' dedi.
Vali Masatlı, gençlerle mozaik sanatının inceliklerini keşfetti!
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Yüreğimizdeki Işık Projesi” kapsamında düzenlenen mozaik yapımı etkinliğinde gençlerle bir araya geldi.
Bingöl turizmde zirveye tırmanacak: Vali Usta 2044 vizyonunu açıkladı!
Bingöl, 2024-2044 Turizm Master Planı ile bölgede bir ilke imza attı. Vali Ahmet Hamdi Usta, “Turizmde hak ettiğimiz konuma ulaşmak için tarihi bir adım attık” diyerek, planın detaylarını kamuoyuyla paylaştı.
İzmir uluslararası gastronomide, zirveye çıktı!
İzmir Valisi Süleyman Elban, yayımladığı bir mesajda, İzmir'in, uluslararası gastronomi yarışmalarında büyük başarılar elde ettiğini açıkladı. İstanbul Yemek Yarışması'nda 59 madalya kazanan İzmirli öğrenciler, Çeşme MTAL ile "Yılın En İyi Lisesi" ödülünü kazandı. GastroAntalya'da ise 10 öğrenci ödül alarak şehrin gastronomi alanındaki başarısını pekiştirdi.
'Gönül Köprüleri Projesi' anne ve çocukların yüzünü güldürdü!
Bitlis'te, ebeveyn kaybı yaşamış çocuklar ve annelerinin katılımıyla gerçekleşen "Gönül Köprüleri Projesi" etkinliğinde, Bitlis Eren Üniversitesi ev sahipliğinde pizza yapıldı.
Afyon kaymağı, Güney Kore'nin gündeminde
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, dünya çapında tanınan ve sevilen bir lezzet olan Afyon kaymağının Güney Kore'de tanıtıldığını belirtti.
Rize sağlık turizminde çığır açacak!
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Rize Sağlık Turizmi Bilgilendirme ve Geliştirme Toplantısı"na katıldı. Rize'deki sağlık turizmini geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Vali Baydaş, ''Bir yıldır turizmi çeşitlendirmekten bahsediyoruz. Sağlık turizmi, kış turizmi, gastronomi ve spor turizmi gibi alternatif alanlarla yılın her döneminde turist çekmeyi planlıyoruz'' dedi.