Arama
Arama Sonuçları
Kapadokya mutfağı dünya sahnesine açıldı
Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya’nın dünyanın en prestijli gastronomi rehberlerinden biri olan Michelin Rehberi’ne dâhil edildiğini duyurarak, ''Binlerce yıllık kültür ve medeniyetin izlerini taşıyan Kapadokya mutfağı, kendine özgü lezzetleri ve köklü gastronomi geleneğiyle dünya sahnesinde hak ettiği yeri buluyor'' dedi.
Turizmin incisi Kemer, yerel ürünleriyle de markalaşacak!
Antalya Kemer'in yerel değerlerini markalaştırmak için toplantı düzenleyen Kaymakam Ahmet Solmaz, ''Kemer sadece turizmin değil aynı zamanda zengin tarım ürünleri ve gastronomi ile de marka şehir olma potansiyeline sahip'' dedi.
''Antalya gastronomi alanında da marka şehir olma yolunda''
YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu onuruna düzenlenen ödül töreni ve Antalya’nın sahip olduğu zengin gastronomi mirasını, yerel ürünlerini ve coğrafi işaret potansiyelini konuşmak için düzenlenen “YÜCiTA ve Gastronomi Şehri Antalya” Söyleşisine katılan Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın yalnızca bir turizm şehri değil, aynı zamanda gastronomi alanında da bir marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çekti.
PALANEXTREME, ödül töreni ile sona erdi
PALANEXTREME Ödül Töreni'nde konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Şehrimiz Erzurum, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 2025 Turizm Başkenti ve Avrupa Kış Sporları Başkenti unvanlarını taşıyor. İlimizde ve ilçemizde pek çok etkinliğe imza attık" dedi.
THY ve AJet’ten “Ada Kıbrıs”a büyük destek
Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları ve en genç hava yolu şirketi AJet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin “Ada Kıbrıs” projesi kapsamında; erişilebilir ulaşım alternatiflerinin çeşitlendirilmesi, bölgesel istihdam ve tanıtım konularında destek sağlanmasını içeren iş birliği anlaşması imzaladı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile THY ve AJet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat tarafından imza altına alınan anlaşma KKTC’nin turizmde uluslararası arenada hak ettiği yere ulaşmasına büyük katkı sağlayacak.
Kahta'nın zengin mutfak kültürü tanıtılacak
Adıyaman Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, ilçenin zengin mutfak kültürünün tanıtılması amacıyla hayata geçirilecek olan "Gastronomi Atlası" projesi için görüşmeler yaptı.
Bakan Ersoy ve Vali Çelik 3 bin 400 metreden seslendi: Hakkâri; doğa, spor ve kültür turizminin yeni cazibe merkezi olacak
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Hakkari Valisi Ali Çelik, şehrin öne çıkan doğal alanlarından 3 bin 400 metre rakımdaki Cilo Sat Gölleri ve buzullarını gezdi. Hakkari'nin turizm potansiyelinin artırılması konusunda projelerin başlatılacağını açıklayan Vali Ali Çelik, ''Hakkâri; doğa, spor ve kültür turizminin yeni cazibe merkezi olacak'' dedi.
''Turizm Başkenti'' Erzurum için emek verenlere teşekkür
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından 2025 yılı için "Turizm Başkenti" ilan edilen Erzurum’da, bu unvanın kazanılmasında ve etkinliklerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen kişi ve kurumlara Vali Mustafa Çiftçi, teşekkür belgelerini takdim etti.
Dünya şefleri Efeler Yolu’nda buluştu: ''Gastronominin birleştirici gücünü yüceltmeye devam ediyoruz''
İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, “Efeler Yolu Gastronomi Günleri” çerçevesinde düzenlenen akşam yemeğinde Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şefleri, yazarları ve gastronomi uzmanlarıyla bir araya geldi. Program ile ilgili konuşan Vali Elban, ''Gastronominin birleştirici gücünü yüceltmeye devam ediyoruz'' dedi.
''Hedefimiz; turistlerin kalış sürelerini uzatmak, turizmi dört mevsime yaymak''
Sinop Valisi Mustafa Özarslan'ın davetiyle şehre gelen Lübnan merkezli 6 seyahat acentesi temsilcileri, Sinop'un uluslararası alanda görünürlüğünü artırmak adına ilin önemli tarihi noktalarını ziyaret etti. Ziyaretin Sinop için önemine değinen Vali Özarslan, ''Hedefimiz; gelen turistlerin kalış sürelerini uzatmak, turizmi dört mevsime yaymak ve yabancı misafirlerimize ilimizi en iyi şekilde tanıtmak'' dedi.
Vali Çalgan, yemek yarışmasında jüri üyesi oldu
Çorum Valisi Ali Çalgan, Gastronomi Günleri Yemek Yarışması'nda jüri üyesi oldu. Vali Çalgan, geleneksel yemekleri tek tek tadıp, puan verdi.
Vali Çelik Hakkari mutfağını öve öve bitiremedi: Hakkari'nin lezzetleri kadar zengin bir kültüre rastlamadım
Hakkâri Valisi Ali Çelik, bu yıl ikincisi düzenlenen Hakkâri Yöresel Lezzetler Festivali kapsamında kentin mutfak kültürünün eşsiz bir zenginliğe sahip olduğunu belirterek, ''81 ili gezdim, birçok ülke gördüm; ama açık yüreklilikle söylemeliyim ki Hakkâri’nin yöresel lezzetleri kadar zengin bir mutfak kültürüne başka hiçbir yerde rastlamadım'' dedi.
Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali başladı
Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali yoğun bir katılımla başladı. Etkinliklerin açılışında Şanlıurfa’ya davet çağrısında bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, “Kültürel bakımdan Şanlıurfa ender adreslerden biri. Herkes bu kadim toprakları gelip görmeli” dedi.
''Hakkâri sadece dağlarıyla değil, köklü mutfak kültürüyle de Türkiye’nin yükselen değeri''
Hakkâri Yöresel Ot Festivali'ne katılan Vali Ali Çelik, ''Hakkâri; sadece dağları, yaylaları ve eşsiz manzaralarıyla değil, aynı zamanda köklü mutfak kültürü ve endemik bitki çeşitliliğiyle Türkiye’nin yükselen değeri haline gelmektedir. Bu süreçte yaklaşık 130’a yakın özgün yemek tespit edilmiş, tarifler oluşturulmuş ve coğrafi işaret başvuruları yapılmıştır'' dedi.
METEF 2025’e Vali Işın’dan tam destek
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın (METEF 2025) açılış programına katılan Kütahya Valisi Musa Işın, ''Bu tür etkinlikler, gençlerimizin mesleki gelişimine önemli katkılar sunuyor. Öğrencilerimizi gösterdikleri emek ve başarıları dolayısıyla yürekten tebrik ediyorum'' dedi.
Eskişehir'de yöresel kahvaltılıklar görücüye çıktı
Eskişehir’de düzenlenen “Yöresel Kahvaltılık Lezzetlerin Tanıtımı” programında konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Türk mutfağının zenginliğine dikkat çekerek, yerel tatların tanıtımının gastronomi turizmi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Ünlü şef ile Vali Aksoy, Eskişehir'in lezzetlerini masaya yatırdı
Ünlü şef Hazer Amani, televizyon programı için geldiği Eskişehir'de Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Vali Aksoy, Eskişehir’in gastronomik zenginliğini vurgulayarak bu değerlerin turizme olan katkısına dikkat çekti.
Bilecik’in gözdesi Gölpark, yaz sezonuna hazır
Bilecik’in gözde yaşam ve dinlenme alanlarından biri olan Pelitözü Gölpark, yaz sezonuna hızla hazırlanıyor. Vali Şefik Aygöl, İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çevre düzenleme ve yeni iskele alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Muğla'nın binlerce yıllık antik tatlarına Gourmand Awards’tan iki ayrı ödül!
Muğla’nın binlerce yıllık mutfak mirasını kayıt altına alan “Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı” kitabı, gastronomi dünyasının en prestijli yarışmalarından Gourmand Awards’ta iki kategoride ödüle layık görüldü. Arkeologlar, gastronomi uzmanları ve kazı başkanlarının katkılarıyla oluşturulan bu eser, alanında Türkiye’de bir ilk olma niteliği taşıyor.
''Muğla'mız eşsiz tarihi ve doğasıyla ciddi bir çekim merkezi''
Alman turizm acenteleriyle bir araya gelen Muğla Valisi İdris Akbıyık, ''Muğla'mız Eşsiz tarihî zenginliklerimizle kültür turizmi, doğal güzelliklerimizle doğa turizmi, her türlü spor branşı için uygun coğrafya ve iklim koşullarının sağladığı avantajlarla son yıllarda spor turizmi ve gastronomi turizmi açısından da ciddi bir çekim merkezidir'' dedi.
Pestilden sirona: Gümüşhane'nin lezzetleri sergilendi
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katılan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, ''Pestil, köme, dölek güveci ve siron gibi yöresel lezzetlerin tanıtımına özel önem veriyoruz'' dedi.
UNESCO Dünya Mirası şehri Safranbolu binlerce kişiyi ağırladı!
Turizm Haftası Dolayısıyla, Safranbolu'da düzenlenen törende konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, ''Turizm Haftamızı UNESCO Dünya Mirası şehrimiz Safranbolu’da başlatıyoruz. Bayram tatili süresince ilimize, toplam 1 milyon 718 bin araç giriş ve çıkış yaptı. Bu araçların yaklaşık 200 bini Safranbolu’ya giriş yaptı ve 400 bini aşkın vatandaşımız ilçemizi ziyaret etti'' dedi.
''Artık 'her işi yaparım' devri bitmiştir''
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Osmangazi Üniversitesi, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Ayten Usta Firması işbirliğiyle düzenlenen "Restoran Yöneticiliği Mesleki Eğitim Kursu"nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Törende konuşan Vali Aksoy, ''Ülkemizin her noktasında nitelikli eleman ihtiyacı vardır ve artık 'her işi yaparım' devri yerini 'hangi işi yaparsam en iyi şekilde yaparım' anlayışına bırakmıştır'' dedi.
"Farkındalık oluşturmak hepimizin ortak görevi"
"Otizmli Gençlerin Tadım Masası Gastronomi Atölyesi Etkinliği"ne katılan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Farkındalık oluşturmak ve toplumu daha duyarlı hale getirmek, hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur" dedi.
Giresun'da gençler ve kadınlar için yeni projeler yolda!
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında şehirde toplamda 19,5 milyon TL'lik 4 ayrı projenin başlayacağını duyurdu. Projeler, genç istihdamı artıracağı gibi kadın girişimciliğini de teşvik edecek.
Afyonkarahisar'ın geleneksel değerleri dünyaya açıldı
ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda sergilenen Afyonkarahisar standı, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Termal turizmi, tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan şehir, uluslararası tanıtımda iddiasını ortaya koydu.
Vali Özarslan, üniversite öğrencilerinin taleplerini dinledi
Üniversite öğrencileriyle iftarda bir araya gelen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "İftar sonrası evlatlarımızın sorunlarını, ihtiyaçlarını ve önerilerini dinledik. Ev ödevlerimizi not ettik. Aldığım notların takibini yapacağım" dedi.
Vali Yiğitbaşı, şehrin fenomenleriyle bir araya geldi!
Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, şehrin dijital tanıtımına katkı sağlayan sosyal medya fenomenleriyle bir araya geldi. Gastronomi, mizah, seyahat, fotoğrafçılık ve etkinlik gibi farklı alanlarda içerik üreten fenomenlerle yapılan görüşmede, Afyonkarahisar’ın dijital dünyada daha geniş bir kitleye tanıtılması için iş birliği fırsatları masaya yatırıldı.
Antalya’nın gastronomisi dünyaya tanıtılacak
Antalya’nın gastronomi potansiyelini artırmak ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak amacıyla kurulan Antalya Gastronomi Platformu (AGP), 5’inci toplantısını Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin'in katılımıyla gerçekleştirdi.
"Afyonkarahisar'ın UNESCO tescilli mutfağı hak ettiği yeri bulacak"
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 'Anadolu'daki Bereket, Birikim ve Beceri' mottosuyla tanıtılan Afyon Haşhaşı etkinliğine katıldı. Afyon Haşhaşı'nın kendine has tadı ve besleyici özellikleri olduğuna dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, "UNESCO tescilli mutfağımızın bu değerleri, coğrafi işaretler ile tescillenerek ülke genelinde hak ettiği yeri bulacak" dedi.