Arama Sonuçları
            Antalya'da coğrafi işaretli ürünlerin geleceği masaya yatırıldı
                    
                                                    Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye'de Coğrafi İşaretlerin Sürdürülebilirliği Çalıştayına katıldı. Coğrafi işaretli ürünlerin korunması, ticarileştirilmesi ve ekonomik değerinin artırılması konularının ele alındığı çalıştayda konuşan Vali Şahin, ''Coğrafi işaretlerin hedef kitlesi olan butik ve özel ürünler bu coğrafyada yetişiyor. Binlerce yıllık medeniyet birikimimiz sayesinde bu ürünleri işleyerek eşsiz bir gastronomi mirası oluşturduk'' dedi.
                ''Niğde, köklü mutfak kültürü ve üretken insanlarıyla Anadolu’nun lezzet kalbi''
                    
                                                    5. Niğde Gastronomi Festivali'ne katılan Vali Cahit Çelik, ''Niğde bereketli toprakları, köklü mutfak kültürü ve üretken insanlarıyla Anadolu’nun lezzet kalbidir'' dedi.
                Batman 2. Tekstil Fuarı kapılarını açtı: ''Dışarıdan gelen misafirlerimiz de Festivaller Şehri Batman'ı takip ediyor''
                    
                                                    Batman 2. Tekstil Fuarı'na katılan Vali Ekrem Canalp, ''Artık yalnızca Batmanlılar değil; dışarıdan gelen misafirlerimiz de ‘Festivaller Şehri Batman’ın programını takip ediyor'' dedi.
                40 bin kişi Gercüş’teki festival coşkusuna ortak oldu
                    
                                                    Batman Gercüş’te bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali, yöresel lezzetlerin tanıtıldığı, konserlerin ve çocuk etkinliklerinin renk kattığı bir şölen havasında geçti. 40 binden fazla ziyaretçinin katıldığı festival, ilçede adeta bayram coşkusu yaşattı.
                Vali Baydaş, festivalde Rize pidesi kesti
                    
                                                    5. Rize Gastronomi Günleri'ni ziyaret eden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, yöresel lezzetleri inceledi. Rize pidesi de kesen Vali Baydaş, vatandaşlara pide ikram etti.
                Adana’da gastronomi rüzgârı sürüyor
                    
                                                    Adana Valiliği tarafından düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, dolu dolu devam ediyor. Festival alanını ziyaret eden ve stantları tek tek gezen Karataş Kaymakamı Necati Aktan, kaymakamlığa ait standın yoğun ilgi gördüğünü belirtti.
                ''Şehrimizin çoktan hak ettiği ‘Gastronomi Şehri’ ünvanını alması çok önemli''
                    
                                                    9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin basın tanıtım toplantısını gerçekleştiren Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, ''Adana, kendinden daha önce bu ünvanı alan birçok şehirden daha önce lezzet festivali geleneğini başlatmıştır. Bu sebeple bizim şehrimizin çoktan hak ettiği ‘Gastronomi Şehri’ ünvanını alması çok önemli'' dedi.
                5. Rize Gastronomi Günleri başlıyor: ''Rize mutfağına ait lezzetler artık kayıt altına alınacak''
                    
                                                    Rize Valiliği ve Rize Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 5. Rize Gastronomi Günleri, bu yıl “Dağlardan Denize Aromatik Mutfağın Yeşil Sofrası” temasıyla 10-12 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik hakkında bilgi veren Vali İhsan Selim Baydaş, ''Şeflerimizin yöresel reçeteleri yazılı hale getirmesiyle, Rize mutfağına ait lezzetler artık kayıt altına alınacak'' dedi.
                Batman üç büyük etkinlikle ''Festival ve Fuarlar Şehri'' olma yolunda
                    
                                                    Batman Valiliği öncülüğünde, şehir kültürden ticarete, edebiyattan gastronomiye uzanan geniş bir yelpazede üç büyük organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Vali Yardımcısı Ekrem Güngör tarafından Festival ve Fuarlar Şehri projesi kapsamında düzenlenen ilk toplantıda, organizasyonların başarılı bir şekilde yürütülmesi için görev dağılımları yapıldı ve işbirliği süreci detaylı şekilde ele alındı.
                Antalya'nın lezzetleri Elmalı'da tanıtıldı
                    
                                                    Antalya’nın gastronomi turizminde küresel bir marka haline getirilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, kentin mutfak kültürünü tanıtmak, gastronomi turizmini güçlendirmek ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak amacıyla kurulan Antalya Gastronomi Platformu (AGP), 8’inci toplantısını gerçekleştirdi.
                Antalya'nın coğrafi işaretli lezzetleri Konyaaltı'nda tanıtıldı
                    
                                                    Antalya, geleneksel lezzetlerini Konyaaltı’nda düzenlenen programla tanıttı. Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte coğrafi işaretli ürünler ve yöresel yemekler öne çıkarılarak kentin gastronomi mirasına vurgu yapıldı.
                Bir Anadolu Şenliği Bitlis'te kapılarını açtı
                    
                                                    Bitlis’te Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen “Bir Anadolu Şenliği” büyük bir heyecan ve coşkuyla kapılarını açtı. Açılışa katılan Vali Ahmet Karakaya, ''Bu şenlik; kültürümüzü yaşatmanın, kardeşliğimizi pekiştirmenin ve değerlerimizi gelecek nesillere aktarmanın en güzel vesilelerinden biri'' dedi.
                Batmanlı kadınların göz nuru eserleri görücüye çıktı
                    
                                                    Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 19 Mayıs Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) eğitici ve kursiyerleri tarafından hazırlanan “El Emeği, Göz Nuru Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi. Kursiyerlerle de bir araya gelen Ayten Canalp, sorun ve taleplerini de dinledi.
                Ünlü şefler, Cimin üzümü için Erzincan'a gitti
                    
                                                    Ünlü şefler, Erzincan'ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan Cimin üzümü için Üzümlü ilçesini ziyaret etti. Şeflerle bir araya gelen Kaymakam Buğra Karadağ, ziyaretleri için kendilerine teşekkür etti.
                Kapadokya mutfağı dünya sahnesine açıldı
                    
                                                    Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya’nın dünyanın en prestijli gastronomi rehberlerinden biri olan Michelin Rehberi’ne dâhil edildiğini duyurarak, ''Binlerce yıllık kültür ve medeniyetin izlerini taşıyan Kapadokya mutfağı, kendine özgü lezzetleri ve köklü gastronomi geleneğiyle dünya sahnesinde hak ettiği yeri buluyor'' dedi.
                Turizmin incisi Kemer, yerel ürünleriyle de markalaşacak!
                    
                                                    Antalya Kemer'in yerel değerlerini markalaştırmak için toplantı düzenleyen Kaymakam Ahmet Solmaz, ''Kemer sadece turizmin değil aynı zamanda zengin tarım ürünleri ve gastronomi ile de marka şehir olma potansiyeline sahip'' dedi.
                ''Antalya gastronomi alanında da marka şehir olma yolunda''
                    
                                                    YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu onuruna düzenlenen ödül töreni ve Antalya’nın sahip olduğu zengin gastronomi mirasını, yerel ürünlerini ve coğrafi işaret potansiyelini konuşmak için düzenlenen “YÜCiTA ve Gastronomi Şehri Antalya” Söyleşisine katılan Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın yalnızca bir turizm şehri değil, aynı zamanda gastronomi alanında da bir marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çekti.
                PALANEXTREME, ödül töreni ile sona erdi
                    
                                                    PALANEXTREME Ödül Töreni'nde konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Şehrimiz Erzurum, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 2025 Turizm Başkenti ve Avrupa Kış Sporları Başkenti unvanlarını taşıyor. İlimizde ve ilçemizde pek çok etkinliğe imza attık" dedi.
                THY ve AJet’ten “Ada Kıbrıs”a büyük destek
                    
                                                    Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları ve en genç hava yolu şirketi AJet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin “Ada Kıbrıs” projesi kapsamında; erişilebilir ulaşım alternatiflerinin çeşitlendirilmesi, bölgesel istihdam ve tanıtım konularında destek sağlanmasını içeren iş birliği anlaşması imzaladı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile THY ve AJet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat tarafından imza altına alınan anlaşma KKTC’nin turizmde uluslararası arenada hak ettiği yere ulaşmasına büyük katkı sağlayacak.
                Kahta'nın zengin mutfak kültürü tanıtılacak
                    
                                                    Adıyaman Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, ilçenin zengin mutfak kültürünün tanıtılması amacıyla hayata geçirilecek olan "Gastronomi Atlası" projesi için görüşmeler yaptı.
                Bakan Ersoy ve Vali Çelik 3 bin 400 metreden seslendi: Hakkâri; doğa, spor ve kültür turizminin yeni cazibe merkezi olacak
                    
                                                    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Hakkari Valisi Ali Çelik, şehrin öne çıkan doğal alanlarından 3 bin 400 metre rakımdaki Cilo Sat Gölleri ve buzullarını gezdi. Hakkari'nin turizm potansiyelinin artırılması konusunda projelerin başlatılacağını açıklayan Vali Ali Çelik, ''Hakkâri; doğa, spor ve kültür turizminin yeni cazibe merkezi olacak'' dedi.
                ''Turizm Başkenti'' Erzurum için emek verenlere teşekkür
                    
                                                    Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından 2025 yılı için "Turizm Başkenti" ilan edilen Erzurum’da, bu unvanın kazanılmasında ve etkinliklerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen kişi ve kurumlara Vali Mustafa Çiftçi, teşekkür belgelerini takdim etti.
                Dünya şefleri Efeler Yolu’nda buluştu: ''Gastronominin birleştirici gücünü yüceltmeye devam ediyoruz''
                    
                                                    İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, “Efeler Yolu Gastronomi Günleri” çerçevesinde düzenlenen akşam yemeğinde Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şefleri, yazarları ve gastronomi uzmanlarıyla bir araya geldi. Program ile ilgili konuşan Vali Elban, ''Gastronominin birleştirici gücünü yüceltmeye devam ediyoruz'' dedi.
                ''Hedefimiz; turistlerin kalış sürelerini uzatmak, turizmi dört mevsime yaymak''
                    
                                                    Sinop Valisi Mustafa Özarslan'ın davetiyle şehre gelen Lübnan merkezli 6 seyahat acentesi temsilcileri, Sinop'un uluslararası alanda görünürlüğünü artırmak adına ilin önemli tarihi noktalarını ziyaret etti. Ziyaretin Sinop için önemine değinen Vali Özarslan, ''Hedefimiz; gelen turistlerin kalış sürelerini uzatmak, turizmi dört mevsime yaymak ve yabancı misafirlerimize ilimizi en iyi şekilde tanıtmak'' dedi.
                Vali Çalgan, yemek yarışmasında jüri üyesi oldu
                    
                                                    Çorum Valisi Ali Çalgan, Gastronomi Günleri Yemek Yarışması'nda jüri üyesi oldu. Vali Çalgan, geleneksel yemekleri tek tek tadıp, puan verdi.
                Vali Çelik Hakkari mutfağını öve öve bitiremedi: Hakkari'nin lezzetleri kadar zengin bir kültüre rastlamadım
                    
                                                    Hakkâri Valisi Ali Çelik, bu yıl ikincisi düzenlenen Hakkâri Yöresel Lezzetler Festivali kapsamında kentin mutfak kültürünün eşsiz bir zenginliğe sahip olduğunu belirterek, ''81 ili gezdim, birçok ülke gördüm; ama açık yüreklilikle söylemeliyim ki Hakkâri’nin yöresel lezzetleri kadar zengin bir mutfak kültürüne başka hiçbir yerde rastlamadım'' dedi.
                Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali başladı
                    
                                                    Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali yoğun bir katılımla başladı. Etkinliklerin açılışında Şanlıurfa’ya davet çağrısında bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, “Kültürel bakımdan Şanlıurfa ender adreslerden biri. Herkes bu kadim toprakları gelip görmeli” dedi.
                ''Hakkâri sadece dağlarıyla değil, köklü mutfak kültürüyle de Türkiye’nin yükselen değeri''
                    
                                                    Hakkâri Yöresel Ot Festivali'ne katılan Vali Ali Çelik, ''Hakkâri; sadece dağları, yaylaları ve eşsiz manzaralarıyla değil, aynı zamanda köklü mutfak kültürü ve endemik bitki çeşitliliğiyle Türkiye’nin yükselen değeri haline gelmektedir. Bu süreçte yaklaşık 130’a yakın özgün yemek tespit edilmiş, tarifler oluşturulmuş ve coğrafi işaret başvuruları yapılmıştır'' dedi.
                METEF 2025’e Vali Işın’dan tam destek
                    
                                                    İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın (METEF 2025) açılış programına katılan Kütahya Valisi Musa Işın, ''Bu tür etkinlikler, gençlerimizin mesleki gelişimine önemli katkılar sunuyor. Öğrencilerimizi gösterdikleri emek ve başarıları dolayısıyla yürekten tebrik ediyorum'' dedi.
                Eskişehir'de yöresel kahvaltılıklar görücüye çıktı
                    
                              Eskişehir’de düzenlenen “Yöresel Kahvaltılık Lezzetlerin Tanıtımı” programında konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Türk mutfağının zenginliğine dikkat çekerek, yerel tatların tanıtımının gastronomi turizmi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
                