Toprağa sevgiyle dokunup hasat yaptılar;

Toprağa sevgiyle dokunup hasat yaptılar

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ilçede lise öğrencilerini Nev Bahçe’de bir araya getirerek, sebze yetiştiriciliği ve meyve ağaçları bakımı konusunda eğitim verdi....


DOĞAL LEZZETLERİ SOFRALARINA TAŞIDILAR

Yenişehir Belediyesi, 30 bin metrekare alana sahip Nev Bahçe’de renkli bir pazar günü geçiren lise öğrencileri, toprakla buluşmanın ve doğal lezzetleri sofralarına taşımanın mutluluğunu yaşadı.

Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimde Seze Bahçesi'nde sebze yetiştiriciliği ve meyve ağaçları bakımıyla ilgili öğrencilere temel bilgiler veren uzmanlar, bahçede öğrencilere pratik deneyimler yaşatarak öğrencilere toprakla çalışmanın bitkilerle iç içe olmanın keyfini yaşattı.


SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, doğal tarım ve organik ürünlerin önemine vurgu yaparak, gençlerin bu konuda bilinçlenmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Kaymakam Beşikci, Sebze Bahçesi'nde gerçekleşen etkinlikle öğrencilere sadece bilgi aktarımı değil, aynı zamanda doğayla uyumlu yaşamın ve sağlıklı beslenmenin önemini kavrama fırsatı tanıdıklarını söyledi.


Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri de, bu tarz önemli etkinliklerin sayısını arttırarak devam edeceklerini, toprakla buluşturmanın gençlerde heyecan ve merak uyandırdığını belirtti.

Öte yandan düzenlenen etkinlikte öğrenciler bahçede yapılan hasatla birlikte kendi elleriyle yetiştirdikleri sebzeleri topladı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum