Özel çocuklar sporla hayata tutunacak;

Özel çocuklar sporla hayata tutunacak

Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu’nun himayesinde hazırlanan ve çeşitli kurumların desteğiyle uygulamaya konulan 'Bitlis'te Özelim Projesi' başladı....

Resim

BİRLİKTE PASTA KESTİLER

Vali Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen “Bitlis'te Özelim Projesi” açılış törenine, protokol üyeleri ve eşleri, özel gereksinimli bireyler ve aileleri katıldı.

Bir önceki görev yerleri olan Sinop’ta da uyguladıkları projenin benzerini Bitlis'te başlatan Karaömeroğlu çiftçi, spor ve çeşitli aktivitelerle özel çocukların daha hareketli olmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Resim

ÖZEL ÇOCUKLARA BİRÇOK İMKAN SAĞLANACAK

Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Karaömeroğlu, "Özel gereksinimli bireylerin bulundukları çevrede; spora, sanata, sosyal ve toplumsal faaliyetlere olan farkındalığın az olması gibi faktörlerden dolayı bu güzel çocuklarımıza bu projeyle birçok imkanı sağlamayı planlamaktayız." dedi.

Resim
SOSYAL FAALİYETLER YAPILACAK

Son yıllarda pandeminin de etkisiyle özel gereksinimli bireylerin spora ve toplumsal faaliyetlere olan ilgilerinde azalma olduğunu hatırlatan Vali Karaömeroğlu, “Özellikle özel gereksinimli bireylerin kapalı ev ortamlarında hareketsiz kalmaları ve sosyal olarak birbirlerinden uzaklaşmalarının yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Bu güzel çocuklarımıza bu projeyle imkanlar sağlanarak çeşitli spor branşları, sanat faaliyetleri, sosyal ve toplumsal kaynaşmayı sağlayacak etkinlikler, özel gereksinimli bireyler ve ailelerine bedensel, zihinsel, psikolojik ve sağlık ile ilgili yapılacak çeşitli danışmanlık hizmetleri aracılığıyla bir araya getirmeyi hedefliyoruz” dedi.


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum