361 öğrenci yıkılıp yeniden yapılan okulda eğitime başladı;

361 öğrenci yıkılıp yeniden yapılan okulda eğitime başladı

Ocak 2019’da yıkım kararı alınarak İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yeniden yapımı tamamlanan Alpaslan İlkokulu’nun açılışı, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile gerçekleştirildi....

Resim

Sarıyer’deki açılışa: İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe protokolü, okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda, Vali Gül, İstanbul Milletvekili Yıldırım ve İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Yentür birer konuşma yaptı.

Resim

2000’DEN ÖNCE YAPILAN OKULLARIN YÜZDE 93’Ü YIKILDI YENİDEN YAPILDI

İstanbul’da İPKB tarafından 2000 yılından önce yapılan okullarının yüzde 93’ünün yıkılarak yeniden yapıldığına veya güçlendirildiğini dile getiren Vali Gül, “Dün akşam ilimizde hafif bir deprem hissettik. Gündüz olsa inanıyorum ki hepiniz çocuğum iyi mi, çocuğumun okulu güvenli mi diye düşünecektiniz. İstanbul’umuzda 2006’da Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) oluşturuldu. Bu yapı, okullar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarını depreme dayanıklı hale getiriyor. Üzerinden 16-17 yıl geçti. Geldiğimiz yapı itibariyle İstanbul’umuzda 2000 yılından önce yapılan okullarımızın yaklaşık yüzde 93’ü ya yıkıldı yeniden yapıldı ya da  güçlendirildi. Kalan yüzde 7’si boşaltıldı, çalışmaları devam ediyor. İstanbul’umuzda 2000 yılından önce yapılan okullarımızın tamamı elden geçirildi.” ifadelerini kullandı.

Resim

“KENDİ ÇOCUKLARIMIZ İÇIN İSTEDİĞİMİZ HER ŞEYİ SİZİN İÇİN İSTİYORUZ”

İstanbul’da yıkılıp yeniden yapılan her okulun daha iyi koşullarda tamamlandığına değinen Vali Gül, “Sizin öğrencileriniz, bizim evlatlarımız. Öğrencilerimizi kendi çocuklarımız gibi görüyoruz. Kendi çocuklarımız için istediğimiz her şeyi sizin için istiyoruz. Yıkılıp yeniden yapılan ya da güçlendirilen her okul daha iyi şartlarda yapılıyor. Odaları daha büyük, sınıf sayıları daha fazla, daha önce olmayan öğretmenler odası, kütüphaneler ve sosyal donatılar ekleniyor. Bugün açılışını yapacağımız bu okulumuz, velilerin gönül rahatlığıyla çocuklarını okula gönderecekleri okullardan biri. Emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Millî Eğitim Bakanımıza ve bu güzelliği bugün bizlerle paylaşan her birinize teşekkür ediyorum. Okulumuzun öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve Sarıyer’imize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Programda Artvin Yöresi ve Trabzon Yöresi Halk Oyunları Ekipleri tarafından gösterilerin gerçekleştirildi. Vali Gül ve beraberindekilerin açılış kurdelesini kesmesi ve okulun gezilmesi ile program sona erdi.

Sarıyer İlçesi, Tarabya Mahallesi’nde bulunan Alpaslan İlkokulu’nda, 2’si okul öncesi olmak üzere toplam 18 derslikte 361 öğrenci, yeni okullarında eğitim öğretime başladı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum