Birecik’te eğitimle dolu bir gün;

Birecik’te eğitimle dolu bir gün

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, aylık olarak düzenlediği İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nı bu kez Birecik’te gerçekleştirdi. Eğitim alanındaki tüm konuların ele alındığı toplantıda Vali Şıldak, “Şanlıurfa’nın eğitim göstergelerinin yükseltilmesi ve iyileştirilmesi konusunda kararlıyız” dedi....

Resim

Eğitim hassasiyetinin bütün eğitim camiasında hakim kılınması için kararlılığını sürdüren Vali Hasan Şıldak’ın son adresi Birecik oldu. Geçtiğimiz ay Viranşehir’de ikincisini gerçekleştirdiği İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nı bu kez Birecik’te düzenleyen Vali Şıldak, tüm Şanlıurfa’ya seslenerek her bireyin birer eğitim neferi olması yönünde çağrıda bulundu.

İlçede ilk olarak Birecik Atatürk Anadolu Lisesinde Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, Kaymakam Mustafa Gürbüz, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, müdür yardımcıları ve bütün ilçe milli eğitim müdürleri ile bir araya gelerek son bir aylık gelişmeleri değerlendiren Vali Şıldak ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Resim

EĞİTİMDE A’DAN Z’YE TÜM KONULAR ELE ALINDI

Değerlendirmesinde “Şanlıurfa’da eğitimi birinci öncelik alarak yolumuza devam edeceğiz” sözlerini yineleyen Vali Şıldak, “Bugünkü çalışmamızda BİGEP kapsamında yaptığımız deneme sınavları çerçevesindeki gelişmeler, okullarımızda sorun olarak karşımıza çıkan unsurlar, yatırımlarımız, ihtiyaçlarımız, okullaşma oranımız ve devamsızlık sorunlarımız gibi pek çok konu başlıklarını ele alıp aslında bütün bir eğitim alanının tüm konularını inceleme ve değerlendirme fırsatı buluyoruz.

BİGEP aslında eğitimin aktörleri olan öğretmenlerimizi, okul idarelerimizi harekete geçirmeyi, verilerimizle bütünleşerek topyekun bir eğitim seferberliğini Şanlıurfa topraklarında hakim kılmayı, okullarımızı hareketlendirmeyi, canlandırmayı, okullarımızın statik mekanlar değil tamamen canlı mekanlar olmasını sağlamaya yönelik faaliyetleri daha da artırmaya yönelik bir projedir. Bunu başaracağız ve yıl sonuna kadar 4 toplantı daha yapmış olacağız ve gelişmeleri görmüş olacağız. İlimizde çok güzel bir uyum içerisinde, bürokrasimizin ve başta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekilimiz Sayın Bekir Bozdağ’ın destekleri ile bakanlarımızla çok güzel bir irtibat halinde yatırımların güçlendirilmesi, eğitimdeki açıklarımızın kapatılması konusunda güzel hamleler yapıyoruz” dedi.

Resim

Toplantının ardından Vali Şıldak öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek BİGEP projesini anlattı ve gençlere derslerinde başarılar diledi. Daha sonra öğretmenleri de dinleyen Vali Şıldak, öğrenci ve öğretmenlerle öğle yemeğinde buluştu.

Tüm gününü Birecik’e ayıran Vali Şıldak, gün içerisinde Birecik Enver Nebihe Karaata Kültür Merkezinde okul müdürleri ve öğretmenlerle de bir araya gelerek eğitim hedeflerine yönelik çalışmaları aktardı ve eğitimcilerin fikirlerini dinledi. Akşam saatlerinde ise Kaymakam Mustafa Gürbüz’ü makamında ziyaret ederek ilçe genelindeki çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şıldak, adından il merkezine dönüş yaptı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum