Vali Çelik'ten "Safahat" hediyesi;

Vali Çelik'ten "Safahat" hediyesi

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekilli Ali Çelik, İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programına katıldı. Vali Çelik, program sonunda misafir ve öğrencilere, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” kitabını hediye etti....


Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekilli Ali Çelik, il protokolü ile birlikte; 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen anma programına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Hakkâri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Bülent Demir’in günün anlam ve önemini ifade eden konuşmaları ile devam etti.


GÖSTERİLER YAPILDI

Programda; “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu video gösterimi, öğretmen ve öğrenciler tarafından seslendirilen “İstiklal Marşı” adlı oratoryo sahnelenmesi ve “İstiklal Marşı’nın Kabulü” adlı tiyatro gösterimleri yapıldı.


DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Etkinlikte; 5, 6 ve 7’nci sınıf öğrencilerinin katılımlarıyla düzenlenen İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere, ödülleri takdim edildi. Üçüncülük ödülünü paylaşan Rojin Kaya ve Zeynep Havin Yıldırım’a ödülleri, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş verirken, ikincilik ödülünü almaya hak kazanan Suden Kurt ise ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy’dan aldı. Yarışma birincisi Gül Kaya’ya ise ödülünü Vali Ali Çelik takdim etti.


VALİDEN TEŞEKKÜR

Vali Çelik, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Vali Çelik; program bitiminde konferans salonu girişinde kurulan Mehmet Akif Ersoy standında misafir ve öğrencilere, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” kitabını hediye etti.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum