Kastamonu Kestane Balı tescillendi;

Kastamonu Kestane Balı tescillendi

Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliğince başvurusu yapılan ve 3 yıl süren incelemeler sonucunda şifa kaynağı Kastamonu Kestane Balı, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi....

Kastamonu’da özellikle sahil bölgesinde kestane ağaçlarının fazlalık göstermesi sebebiyle Cide, Doğanyurt, İnebolu, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçeleri başta olmak üzere yoğun olarak kestane balı üretimi yapılıyor.

Bu anlamda Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği’nin başvurusu üzerine Türk Patent ve Marka Kurumu’nca yapılan incelemeler neticesinde Coğrafi İşaret Belgesi alarak tescillendi.

Resim

Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın ev sahipliğinde tescil alan ürünün tanıtımı gerçekleştirildi.

Kastamonu deyince ‘doğalın merkezi’ sözünü here fırsatta dile getirdiklerini belirten Vali Avni Çakır, “İlgili birimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek kuruluşlarımız, Kaymakamlarımız, Belediyelerimizle beraber güzel ve uyumlu iş birliği içerisinde yöremize ait ürünlerimizin her kalemde imalatlarımızın, gıdalarımızın coğrafi işaret alması noktasında da yoğun bir çaba içerisindeyiz” dedi.

Resim

COĞRAFİ İŞARETLİ 28. ÜRÜN

Coğrafi işaret anlamında Kastamonu’nun Türkiye çapında ilk beşlerde yer aldığını kaydeden Çakır, en son 28. coğrafi işaret alan ürünün kestane balı olduğunu söyledi. 

Vali Çakır, Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cem Başar ve beraberindeki heyetin katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Arı Yetiştiricileri Birliğine gayretlerinden dolayı teşekkür ederek başarılarını tebrik etti.

Kastamonu’nun lezzeti ve kıvamıyla rağbet gören kestane balının da tescillenmesiyle birlikte kentin coğrafi işaretli ürün sayısı 28’e yükseldi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum