Tokat’ta festival rüzgarı esecek;

Tokat’ta festival rüzgarı esecek

27-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Tokat Gastronomi Festivali hazırlıkları sürerken Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Festivalle Tokat mutfağı rüzgarı Türkiye’de esecek” dedi....

Vali Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, düzenledikleri basın toplantısında festival ile ilgili bilgi verdi.

Vali Numan Hatipoğlu, Tokat’ın hem tarih hem kültür hem de binlerce yıllık birikimi ile çok özel mutfak lezzetlerini bünyesinde barındıran aynı zamanda Anadolu’nun bereketli ovalarının bulunduğu bir coğrafya olduğunu belirtti.

Hatipoğlu, bu coğrafyayı ülkemizde gastronomiyle, kültürüyle ve tarihiyle tanıtmanın, yeni yerlere ulaştırmanın gayreti içerisinde olduklarını kaydetti. 

Tokat Belediyesi, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle festival hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen Vali Hatipoğlu, “Bu çalışmada Tokat’taki esnaflarımız, yemek ve pasta sektöründeki işletmecilerimiz özellikle Türkiye’deki ünlü yemek şefleri ile bir araya gelerek alanları ile ilgili yeni kazanım elde etme imkanı bulacaklar. Tokat esnafımız için turizm ve gastronomiye hizmet edenler için çok güzel sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Festival süresince hep birlikte olacağız” dedi.

Resim

4 GÜN SÜRECEK

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da, Tokat Gastronomi Festivali’nin hem şehrin tanıtımına hem de şehrin gastronomi alanındaki çalışmalarına katkı sağlayıp ışık tutacağını ifade etti.

Tokat’ın Türkiye’nin gündemine girmesi açısında festivalin önemli bir çalışma olacağını ifade eden Başkan Eroğlu, “Tokat tarihi, kültürü, doğası ve mutfağıyla birçok medeniyetin izlerini bıraktığı önemli ve demlenmiş bir şehir. Tokat’a dair birçok lezzet ve ürün bu gastronomi festivaliyle beraber Türkiye’nin gündemine düşecektir. 4 gün sürecek festivalde birçok etkinlik olacak. Çok önemli şefler hem Tokat mutfağını tanıtacak hem de diğer şeflerle bir araya gelecek” dedi.

Resim

YARIŞMALAR, KONSERLER, OYUNLAR

Festival kapsamında nehir kenarında yarışmalar düzenlenecek. Yemek yapımları sergilenecek. Sulusokak ve Halit Sokak’ta 12 esnaf ve sanatkar standlarda yapılan ürünlerini sergileyip tanıtacak. Tokat Halit Sokak’ta sanatsal güzellikler ortaya konulacak. Sulusokak’ta bulunan Yağıbasan Medresi ve Deveciler Han’ında 200 kişilik gurupla söyleşiler yapılacak. Mevlevihane’de tek günlük etkinlik olacak. Çocuklara 4 gün boyunca şehir parkında sabah 10.00’dan akşam 20.00’ye kadar çeşitli etkinliklerle yaklaşık 60 oyun çocuklarla buluşacak. Her akşam bir konser düzenlenecek. 26 Ağustos Cuma günü Irmak Arıcı, 27 Ağustos Cumartesi günü Ümit Besen-Pamele, 28 Ağustos Pazar günü Azerin ve Buray, 29 Ağustos Pazartesi günü Murat Dalkılıç halkla buluşacak. Bu konserler stadyumda yapılacak.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum