Öğretmenlere seslendi: Öğrencilerin sizlere ihtiyacı var;

Öğretmenlere seslendi: Öğrencilerin sizlere ihtiyacı var

Depremin yaralarını sarmaya çalışan Adıyaman Kahta’da hayatı normale döndürmek ve öğrencilerin okullarıyla buluşması için yoğun bir gayret sarf eden Kaymakam Selami Korkutata, pazartesi başlayacak eğitim öğretim için öğretmenlere çağrıda bulundu. “Öğrencilerin size ihtiyacı var” diyen Korkutata, öğretmenleri pansiyonlarda ağırlayacaklarını söyledi....


TÜM HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda 27 Mart 2023 pazartesi günü Adıyaman Kahta’da eğitim öğretim faaliyeti başlayacak.

Eğitim öğretimle ilgili olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını açıklayan Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, “Tüm okullarımızın bakım onarımları yapılmış olup, okullarımızı fiziki olarak hazır hale getirmiş bulunmaktayız” dedi.

Korkutata, “Öğrencilerimizin okula adaptasyonunun sağlanması adına ders sürelerinde azaltmaya gidilerek, ilkokul ve ortaokullarda ders saati 30, teneffüs 10 dakika, ortaöğretim kurumlarında ise ders saati 35 teneffüs ise10 dakika olarak planlandı” bilgisini paylaştı.

ÖĞRETMENLER İÇİN BARINMA YERLERİ HAZIRLANDI

Evi yıkılmış, orta ve ağır hasarlı 0-48 ay aralığı çocuğu bulunan bayan öğretmenlerin idari izinli sayılacağını aktaran Korkutata, “Öğretmenlerimizden evi yıkılmış, orta ve ağır hasarlı olanlar ile evi az hasarlı olup itiraz sürecinden dolayı evine girmek istemeyenlere yönelik pansiyonlarımızda barınma yerleri ayarlanmıştır. Öğretmenlerimizin ders programları, ders yükü dikkate alınarak azami olarak en az güne sığdırılmaya çalışacaktır” açıklaması yaptı.

Resim

ÖĞRENCİLERİN SİZE ÇOK İHTİYACI VAR

Kaymakam Korkutata, “Bu zor zamanlardan geçerken en kıymetlilerimiz olan öğrencilerimizin bize çok ihtiyacı var. Kahta’da deprem sonrası süreci normale çevirmek üzere önemli adımlar attık, bu da onlardan birisi. Duyarlılıkları için öğretmenlerimize teşekkür ederim. Konaklama sorunu olan öğretmenlerimizi pansiyonlarımızda ağırlayacağız. Hasar durumuna göre konteyner imkanı da olacak” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum