Misafir depremzedelere gıda kolilerini gönüllüler götürdü;

Misafir depremzedelere gıda kolilerini gönüllüler götürdü

Depremden etkilenerek Konya Selçuklu’ya yerleşen aileler için Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan gıda kolileri, gönüllülerce hanelere tek tek teslim edildi....

Resim

KENDİ ARAÇLARIYLA KOLİLERİ DEPREMZEDELERE ULAŞTIRDILAR

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Konya Selçuklu’ya yerleşen depremzede aileler için hazırlanan 2 bin gıda kolisini, gönüllü vatandaşlar kendi araçlarıyla depremzedelerin evlerine ulaştırdı.

Konya'da, merkez Selçuklu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının gönüllü çalışanlarından oluşan yardım birimi, depremzede aileler için 7 gün 24 saat aralıksız çalışıyor. Konya'ya yerleşen depremzede aileler için Selçuklu Kaymakamlığı, sivil toplum kuruluşları ve iş adamları tarafından sağlanan desteklerle birlikte 2 bin gıda paketi hazırlandı.

Vakıf tarafından yapılan duyuruyla gönüllü vatandaşlar, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu otoparkında toplandı. Vatandaşlar kendi araçlarına yükledikleri gıda paketlerini depremzede aileleri tek tek ziyaret ederek dağıttı.

Resim

YARDIMLAR HANELERE KADAR GÖTÜRÜLÜYOR

Hazırlanan paketlerin ailelerin adreslerine tek tek teslim edildiğini belirten Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, "İl vakfımızdan ilçe vakfımıza 1,5 milyon liralık bir maddi katkı sağlandı. Bizim çalışma arkadaşlarımız da 300 bin liralık kendi bünyemizden katkı sağladık ve toplam 1 milyon 800 bin liraya muhtelif malzemelerin içinde bulunduğu gıda paketi hazırlandı. Bu gıda paketleri 2 bin depremzede vatandaşımıza, hanelerine kadar götürülerek teslim edildi” dedi.

Depremzedelerin bir kısmını Selçuklu’da misafir edildiğini belirten Kaymakam Tortop, “Yurtlarda, evlerde çeşitli kamu kuru kuruluşlarının misafirhanelerinde misafir ediyoruz. Onların yaşamını kolaylaştıracak tedbirleri depremin oluşturduğu olumsuzlukları minimum düzeye indirecek çalışmalar içinde bulunuyoruz" diye konuştu.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum