Urla’nın kent hafızasına yoğun ilgi;

Urla’nın kent hafızasına yoğun ilgi

Ege’nin incisi Urla’nın tarihi ve kültürel değerlerinin, gelenek ve göreneklerinin derlenip kayıt altına alındığı Urla Kent Tarihi ve Arşivi (UKTA) Müzesi, geçtiğimiz günlerde kapılarını ziyaretçilere açarken, kısa süre içerisinde ilgi odağı haline gelip, halkın büyük beğeni ve takdirini toplamayı başardı....

Resim

HAKLI GURUR

Urla Belediye Başkan V. Kaymakam Murtaza Dayanç da bugün UKTA'yı ziyaret etti. Dayanç, Urla’nın tarihine ışık tutacak ve geleceğine yön verecek olan kent tarihi ve arşivi müzesini hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Dayanç, “Kentin tarihi ve kültürü ile ilgili kayıtlı veya kayıtsız tüm materyalleri derleyip koruma altına alarak bir kent hafızası oluşturduk. Kurduğumuz bu merkezde söz konusu materyallerin gerektiği şekilde teşhir edilmesini sağladık” dedi.

Resim

KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI

Kaymakam Dayanç, “Binlerce yıllık geçmişi ve üzerinde yaşadığımız topraklarda ev sahipliği yapmış uygarlıkların yaratmış olduğu kültürel birikim, modern arşivcilik anlayışı doğrultusunda, teknolojik imkanlarından da yararlanılarak gelecek kuşaklara aktarma imkanını bulduk. Yapılan çalışmalar neticesinde tarihin tozlu sayfalarını aralayıp geçmişimizle geleceğimizi buluşturduk. Urlamıza ve halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum