Mavi önlükler evde kalacak;

Mavi önlükler evde kalacak

Okul ziyareti sırasında öğrencilerin hâlâ mavi önlük giydiğini gören Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, okulun 735 öğrencisine, kızlar için sarı, erkekler için gri renkte t-shirt diktirdi....


MAVİ ÖNLÜKLERİ DEĞİŞTİRDİ

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde okul ziyareti yapan Kaymakam Coşkun Doğan, öğrencilerin hala mavi önlük giydiklerini görünce kendi öğrencilik günlerini hatırlasa da değişim düğmesine bastı.

1989-1990 eğitim öğretim yılında ilkokulda mavi önlük giyme zorunluluğu getirilmiş, bu zorunluluk ise 2012 yılında kaldırılmıştı.


SARI VE GRİ RENKLERİ SEVDİLER

Hilvan ilçesindeki diğer okullarda mavi önlük giyilmezken Mehmet Akif Ersoy ilkokulundaki öğrencilerin mavi önlükle eğitime devam etmelerinin diğer öğrencilerle sosyolojik açıdan eşitsizlik oluşturduğunu düşünen Kaymakam Doğan, okul yönetimine çocukların bedenlerini tespit etmeleri, halk eğitim merkezi müdürü Orhan Bebe'ye de bu bedenlere göre polo yaka t-shirt diktirilmesi talimatını verdi.

Ve nihayetinde kızlar için sarı, erkekler için ise gri renkte dikilen toplam 735 t-shirtin öğrencilere dağıtımı yapıldı.


AKLIMA KENDİ İLKOKUL GÜNLERİM GELDİ

Dağıtım esnasında öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakam Doğan, "Ben ilkokula Sincan ilçesinde başladım. O zaman ben de sizler gibi mavi önlükle okula gidiyordum. Sizleri böyle görünce aklıma kendi ilkokul günlerim geldi. Sizler de bu zamana kadar mavi önlükle okula geldiniz. Ancak yarından itibaren mavi önlükleriniz evde kalacak ve sizler yeni kıyafetinizle okula geleceksiniz. Umarım beğenmişsinizdir. Renkleri ben değil öğretmenleriniz seçti" dedi.



Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum