ADEM, 3. dönemde de ailelere destek olacak;

ADEM, 3. dönemde de ailelere destek olacak

Balıkesir Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek olan Aile Destek Merkezi’nin 3. dönem açılışına katılarak, kursiyerlere başarılar diledi....

Resim

ADEM 3. DÖNEMİ BAŞLADI

Susurluk Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı olarak, Susurlaj çarşı meydanında 2023 şubat ayından itibaren faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi, Kaymakam Muammer Köken ve eşi Dt. Gülbahar Köken öncülüğünde 3. dönem kursları bugün açıldı. 

Susurluk Aile Destek Merkezi’nde (ADEM) görevli Koordinatör/Okul Öncesi Öğretmeni R. İrem Bahar ve Eğitici / Psikolojik Danışman Müge Kılıç Kaymakam Muammer Köken ve eşine dönem içeriği hakkında bilgi verdi. 3. dönemde Kadın İş Önlüğü, Erkek İş Önlüğü, Aşçı Çırağı, Fön Çekimi ve El Bakımı kursları 60 kursiyerle faaliyete başlanıldı. 15 öğrenci kuaförlük, 15 öğrenci aşçılık 2.kademe, 30 öğrenci de dikiş nakış kursu alacak.

ADEM’de kurs malzemeleri ve oyun odasının da ücretsiz olması aile bütçesine katkı sağlıyor. Kursiyerlere hem mesleki beceri kazandırırken hem de aile içi iletişimi de artırıyor. Dönem sonunda kursiyerlere sertifika veriliyor.

Resim

KUSLAR TALEBE GÖRE PLANLANIYOR

3. dönem açılışına katılan Kaymakam Muammer Köken, ADEM’in kısa sürede çok hızlı gelişme kaydettiğini vurgularken 50 öğrencinin aldığı eğitim sayesinde işe başladığını belirtti. Köken, “ADEM, BALMEK, Ömür Üreten Kadınlar, Halk eğitimi merkezlerinden farklı noktada Türkiye Aile Destek Programı’ndaki kadınlara öncelik sağlamakla beraber hem psikolojik eğitimler hem de annelere ücretsiz anasınıfı imkanı sunmaktadır. Ayrıca Kuranı Kerim ve El sanatları kurslarını diğer kurumlar tarafından da verildiğinden ihtiyacı karşıladığı için vatandaşlarımızın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda her dönem farklı kurslar planlanıyor” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum