Arama
Arama Sonuçları
Lübnanlı turizm temsilcilerinden Kastamonu'ya tam not
Kastamonu'nun tanıtım turu kapsamında şehri ziyaret eden Lübnan merkezli seyahat acentelerinin temsilcileri, doğal, tarihi ve kültürel hazinelere tam not verdi.
Afyon sucuğu ve pastırması, AB'den coğrafi işaret tescili aldı
Afyonkarahisar pastırması ve Afyon Sucuğu, Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı.
Vali Çalgan, yemek yarışmasında jüri üyesi oldu
Çorum Valisi Ali Çalgan, Gastronomi Günleri Yemek Yarışması'nda jüri üyesi oldu. Vali Çalgan, geleneksel yemekleri tek tek tadıp, puan verdi.
Iğdır'ın tescilli lezzetleri Tuz Mağaraları'nda tanıtıldı
Iğdır’ın zengin mutfak kültürü ve tescilli ürünleri, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Tuz Mağaraları'nda düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. Vali Ercan Turan, Iğdır’ın yemek kültürünün kadim bir geçmişe dayandığına ve oldukça zengin olduğuna dikkat çekti.
Vali Çelik Hakkari mutfağını öve öve bitiremedi: Hakkari'nin lezzetleri kadar zengin bir kültüre rastlamadım
Hakkâri Valisi Ali Çelik, bu yıl ikincisi düzenlenen Hakkâri Yöresel Lezzetler Festivali kapsamında kentin mutfak kültürünün eşsiz bir zenginliğe sahip olduğunu belirterek, ''81 ili gezdim, birçok ülke gördüm; ama açık yüreklilikle söylemeliyim ki Hakkâri’nin yöresel lezzetleri kadar zengin bir mutfak kültürüne başka hiçbir yerde rastlamadım'' dedi.
Vali Çelik ve eşinden Ditme Pilavı, Cacık ikramı
Niğde'nin Tarihi Gümüşler Manastırı'nda düzenlenen etkinlikte, Vali Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, vatandaşlara şehrin özgün lezzetlerinden olan Ditme Pilavı ve Cacık ikram etti.
Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali başladı
Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali yoğun bir katılımla başladı. Etkinliklerin açılışında Şanlıurfa’ya davet çağrısında bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, “Kültürel bakımdan Şanlıurfa ender adreslerden biri. Herkes bu kadim toprakları gelip görmeli” dedi.
''Hakkâri sadece dağlarıyla değil, köklü mutfak kültürüyle de Türkiye’nin yükselen değeri''
Hakkâri Yöresel Ot Festivali'ne katılan Vali Ali Çelik, ''Hakkâri; sadece dağları, yaylaları ve eşsiz manzaralarıyla değil, aynı zamanda köklü mutfak kültürü ve endemik bitki çeşitliliğiyle Türkiye’nin yükselen değeri haline gelmektedir. Bu süreçte yaklaşık 130’a yakın özgün yemek tespit edilmiş, tarifler oluşturulmuş ve coğrafi işaret başvuruları yapılmıştır'' dedi.
Tunceli Valiliği'ne vekaleten atanan Aslan göreve başladı
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'nun, İçişleri Bakanlığı emrine alınmasının ardından Vali Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğrul Aslan göreve başladı.
Mardin'in lezzetleri geleceğe taşınıyor: ''Bizler de bu kıymetli yemekleri gelecek nesillere aktaracağız''
Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, ''Bu yemekleri gördükçe ne kadar değerli bir şehirde yaşadığımızı ve ne kadar önemli bir kültürün içinde bulunduğumuzu bir kez daha hissediyoruz. Bizler de bu kıymetli yemekleri, ürünleri bugün de yaşatarak gelecek nesillere aktarmaya gayret edeceğiz'' dedi.
Vali Çelik, Hayır Çarşısı'nı gezdi
Hayır Çarşısı etkinliğine katılan Hakkari Valisi Ali Çelik, ''Bu tür hayır organizasyonları hem toplumsal dayanışmayı güçlendiriyor hem de dini ve kültürel mirasımıza sahip çıkmamıza vesile oluyor'' dedi.
Batman'da lezzetler buluştu, kültürler yaşatıldı: ''Bu miras sadece sergilenmiyor, yaşatılıyor''
Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen programa katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, ''Geçmişten günümüze uzanan bu kültürel miras, sadece sergilenmekle kalmıyor; aynı zamanda yaşatılıyor'' dedi.
Eskişehir'de yöresel kahvaltılıklar görücüye çıktı
Eskişehir’de düzenlenen “Yöresel Kahvaltılık Lezzetlerin Tanıtımı” programında konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Türk mutfağının zenginliğine dikkat çekerek, yerel tatların tanıtımının gastronomi turizmi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Ünlü şef ile Vali Aksoy, Eskişehir'in lezzetlerini masaya yatırdı
Ünlü şef Hazer Amani, televizyon programı için geldiği Eskişehir'de Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Vali Aksoy, Eskişehir’in gastronomik zenginliğini vurgulayarak bu değerlerin turizme olan katkısına dikkat çekti.
Garzan Çayı’nda rafting yapan Vali Canalp, yaşadığı macerayı anlattı
Kozluk ilçesinde düzenlenen Alıçlı Bahar Şenliği'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, Garzan Çayı’nda rafting yaptı. Zorlu parkurda yaşadığı macerayı anlatan Vali Canalp, "Botumuz devrildi ama tekrar toparlandık ve yolculuğumuza devam ettik. Bu hem doğayla temas hem de adrenalin dolu bambaşka bir deneyimdi" dedi.
''Pedallar dostluk, doğa ve tarih için dönecek''
Niğde Valisi Cahit Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Gümüşler Manastırı & Tyana Su Yolu Bisiklet Etkinliği için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, ''Pedallar dostluk, doğa ve tarih için dönecek. Tüm halkımız davetlidir'' dedi.
"Cemil Meriç, coğrafyamızın hür sesidir"
4. Geleneksel Cemil Meriç İrfan ve Sanat Günleri etkinliklerine katılan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Medeniyetlere binlerce yıldır ev sahipliği yapan kadim şehrimizde dünyaya gelen yazarımız, yalnızca bir fikir adamı değil; aynı zamanda coğrafyamızın hür sesi, çok katmanlı kültürümüzün zihinlerdeki apaçık yansımasıdır" dedi.
Asırlık yolların kesişim noktası Yalova, farklı kültürleri bir araya getirecek!
Yüzyıllar boyunca doğu ile batının kesiştiği şehir olarak öne çıkan Yalova, Uluslararası Anadolu İpekyolu Festivali ile tarihi kimliğini kültürel bir şölene dönüştürüyor. Farklı coğrafyaların sanatını, kültürünü ve gastronomisini bir araya getirecek olan festival, geçmişin izlerini geleceğe taşıma hedefiyle 25 Nisan’da kapılarını açıyor.
Pestilden sirona: Gümüşhane'nin lezzetleri sergilendi
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katılan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, ''Pestil, köme, dölek güveci ve siron gibi yöresel lezzetlerin tanıtımına özel önem veriyoruz'' dedi.
Vali Canalp: Festivalin mayası Batman'da tuttu
Batman’da bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Kahve ve Çikolata Festivali’nin açılışına katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, ''Festivalin ruhu, coşkusu, hevesi ve mayası Batman'da tutmuştur'' dedi.
''Siirt, Mezopotamya ve Anadolu’nun izlerini taşıyan kadim bir medeniyet şehridir''
49. Turizm Haftası etkinlikleri dolayısıyla düzenlenen programa katılan Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, ''Eşsiz doğa güzellikleri, 12 bin yıllık tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Siirt, Mezopotamya ve Anadolu’nun izlerini taşıyan kadim bir medeniyet şehridir'' ifadelerini kullandı.
''Dünyanın lezzeti ormanda saklıdır''
Mersin’de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla düzenlenen fidan dikim etkinliğinde konuşan Vali Atilla Toros, ormanların geçmişe, bugüne ve geleceğe kök salan ilahi bir hazine olduğunu vurgulayarak, ''Dünyanın lezzeti ormanda saklıdır'' dedi.
Mardin'de Ramazan Sokağı kapılarını açtı
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Artuklu Fuar Alanı’nda kurulan Ramazan Sokağı’nı ziyaret ederek, '' Ramazan Sokağı'nda, farklı bölgelerden gelen lezzetlerin sunulduğu birçok ürün yer alacak. Ayrıca, çocuklar ve gençler için eğitici yarışmalar, Hacivat Karagöz orta oyunu, Nasrettin Hoca ve kukla gösterileri gibi etkinliklerle Ramazan ayı boyunca güzel bir atmosfer oluşturulacak" dedi.
Afyonkarahisar'ın geleneksel değerleri dünyaya açıldı
ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda sergilenen Afyonkarahisar standı, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Termal turizmi, tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan şehir, uluslararası tanıtımda iddiasını ortaya koydu.
Antalya’nın gastronomisi dünyaya tanıtılacak
Antalya’nın gastronomi potansiyelini artırmak ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak amacıyla kurulan Antalya Gastronomi Platformu (AGP), 5’inci toplantısını Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin'in katılımıyla gerçekleştirdi.
"Afyonkarahisar'ın UNESCO tescilli mutfağı hak ettiği yeri bulacak"
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 'Anadolu'daki Bereket, Birikim ve Beceri' mottosuyla tanıtılan Afyon Haşhaşı etkinliğine katıldı. Afyon Haşhaşı'nın kendine has tadı ve besleyici özellikleri olduğuna dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, "UNESCO tescilli mutfağımızın bu değerleri, coğrafi işaretler ile tescillenerek ülke genelinde hak ettiği yeri bulacak" dedi.
Erzurum mutfağından 4 ürün daha tescillendi: ''Türkiye'nin en fazla coğrafi işaretli ürüne sahip üçüncü ili''
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum mutfağına ait 4 ürünün daha tescillenerek koruma altına alınması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Vali Çiftçi, '' Cağ kebabından kadayıf dolmasına, ehram dokumacılığından Oltu taşına kadar 60 ürünümüz coğrafi işaret tesciline sahiptir. Erzurum, Türkiye’de en fazla coğrafi işaretli ürüne sahip üçüncü il konumundadır ve bu konumunu daha da ileriye taşımak için çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.
Vali Aydoğdu'dan Erzincan'ın coğrafi işaretli lezzetine övgü dolu sözler!
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, coğrafi işaret tesciline sahip Üzümlü Saruç’un sağlıklı ve doğal enerji kaynağı olduğunu belirterek, yöresel lezzetlerin keşfi için tüm vatandaşları Erzincan’ı ziyaret etmeye çağırdı.
Erzurum'da "Gelenekten Geleceğe Kış Oyunları Festivali" coşkuyla kutlandı!
2025 Turizm Başkenti ilan edilen Erzurum’da "Gelenekten Geleceğe Kış Oyunları Festivali" düzenlendi. Geleneksel ve modern sporların yapıldığı festivalde, birinciler ödüllerine kavuşurken, katılımcılar da yöresel yemekleri deneyimledi.
Yozgat sosyal medyada fırtına gibi: 'Gezsenyozgat' Türkiye'yi salladı
Yozgat Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yürüttüğü sosyal medya kampanyaları, 'Gezsenyozgat' Instagram sayfası aracılığıyla ilin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini geniş kitlelere tanıtarak büyük başarıya imza attı.