Arama Sonuçları
Hatay'ın yeni mekanı kapılarını açtı: ''Tarih, doğa ve lezzet bir arada''
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Samandağ ilçesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliği ve denetiminde yapımı tamamlanan Titus Park’s Restaurant’ın açılışına katılarak, ''Tarih, doğa ve lezzetin buluştuğu bu özel mekân, Samandağ’ın marka değerini yükseltecek, turizmin gelişimine ivme kazandıracaktır'' dedi.
Antalya'da coğrafi işaretli ürünlerin geleceği masaya yatırıldı
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye'de Coğrafi İşaretlerin Sürdürülebilirliği Çalıştayına katıldı. Coğrafi işaretli ürünlerin korunması, ticarileştirilmesi ve ekonomik değerinin artırılması konularının ele alındığı çalıştayda konuşan Vali Şahin, ''Coğrafi işaretlerin hedef kitlesi olan butik ve özel ürünler bu coğrafyada yetişiyor. Binlerce yıllık medeniyet birikimimiz sayesinde bu ürünleri işleyerek eşsiz bir gastronomi mirası oluşturduk'' dedi.
''Niğde, köklü mutfak kültürü ve üretken insanlarıyla Anadolu’nun lezzet kalbi''
5. Niğde Gastronomi Festivali'ne katılan Vali Cahit Çelik, ''Niğde bereketli toprakları, köklü mutfak kültürü ve üretken insanlarıyla Anadolu’nun lezzet kalbidir'' dedi.
40 bin kişi Gercüş’teki festival coşkusuna ortak oldu
Batman Gercüş’te bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali, yöresel lezzetlerin tanıtıldığı, konserlerin ve çocuk etkinliklerinin renk kattığı bir şölen havasında geçti. 40 binden fazla ziyaretçinin katıldığı festival, ilçede adeta bayram coşkusu yaşattı.
Vali Baydaş, festivalde Rize pidesi kesti
5. Rize Gastronomi Günleri'ni ziyaret eden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, yöresel lezzetleri inceledi. Rize pidesi de kesen Vali Baydaş, vatandaşlara pide ikram etti.
''Bu festivaller; kültürümüzü tanıtıyor, yerel üretimi güçlendiriyor, ekonomimize canlılık katıyor''
Batman Gercüş'te bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali'ne katılan Vali Ekrem Canalp, ''Bu festivaller; kültürümüzü tanıtıyor, yerel üretimi güçlendiriyor, ekonomimize canlılık katıyor'' dedi.
Adana’da gastronomi rüzgârı sürüyor
Adana Valiliği tarafından düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, dolu dolu devam ediyor. Festival alanını ziyaret eden ve stantları tek tek gezen Karataş Kaymakamı Necati Aktan, kaymakamlığa ait standın yoğun ilgi gördüğünü belirtti.
''Şehrimizin çoktan hak ettiği ‘Gastronomi Şehri’ ünvanını alması çok önemli''
9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin basın tanıtım toplantısını gerçekleştiren Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, ''Adana, kendinden daha önce bu ünvanı alan birçok şehirden daha önce lezzet festivali geleneğini başlatmıştır. Bu sebeple bizim şehrimizin çoktan hak ettiği ‘Gastronomi Şehri’ ünvanını alması çok önemli'' dedi.
Vali Baruş, coğrafi işaretli şeker fasulyesini hasat etti
Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Kelkit ilçesinde coğrafi işaret tescilli şeker fasulyesi hasadına katıldı. Traktörle tarlaya girerek hasat yapan Vali Baruş, Gümüşhane’nin kuru fasulye üretiminde Türkiye genelinde 8’inci sırada yer aldığını söyledi.
5. Rize Gastronomi Günleri başlıyor: ''Rize mutfağına ait lezzetler artık kayıt altına alınacak''
Rize Valiliği ve Rize Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 5. Rize Gastronomi Günleri, bu yıl “Dağlardan Denize Aromatik Mutfağın Yeşil Sofrası” temasıyla 10-12 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik hakkında bilgi veren Vali İhsan Selim Baydaş, ''Şeflerimizin yöresel reçeteleri yazılı hale getirmesiyle, Rize mutfağına ait lezzetler artık kayıt altına alınacak'' dedi.
Antalya'nın lezzetleri Elmalı'da tanıtıldı
Antalya’nın gastronomi turizminde küresel bir marka haline getirilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, kentin mutfak kültürünü tanıtmak, gastronomi turizmini güçlendirmek ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak amacıyla kurulan Antalya Gastronomi Platformu (AGP), 8’inci toplantısını gerçekleştirdi.
Antalya'nın coğrafi işaretli lezzetleri Konyaaltı'nda tanıtıldı
Antalya, geleneksel lezzetlerini Konyaaltı’nda düzenlenen programla tanıttı. Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte coğrafi işaretli ürünler ve yöresel yemekler öne çıkarılarak kentin gastronomi mirasına vurgu yapıldı.
Türkiye'nin en büyük tenceresinde 6 ton pilav pişirildi
Edirne'de düzenlenen festivalde Türkiye'nin en büyük tenceresinde pişirilen 6 ton rekor miktardaki pirinç pilavı, vatandaşlara ikram edildi.
Vali Şıldak, Japon prensese Şanlıurfa'yı anlattı
Türkiye’nin Neolitik çağ araştırmalarındaki en büyük projelerinden biri olan Taş Tepeler kapsamındaki Ayanlar Höyük’teki kazıların başlaması için düzenlenen törene katılan Japonya Prensesi Akiko Mikasa, Şanlıurfa ziyaretinin ikinci gününde Vali Hasan Şıldak’ın ev sahipliğinde Harbetsuvan Kazı Bölgesi, Karahantepe ve Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti.
"Kültür ve Sanat Festivali, turizme canlılık katacak"
Gölpazarı İpek Yolu Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, "Festival, ilçeye ve bölge turizmine canlılık katacak" dedi.
Adana, 9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne hazır
9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin hazırlık sürecinin ele alındığı toplantıya katılan Vali Yavuz Selim Köşger, bu sene de şehre yakışır bir festival düzenlemek için tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde çalıştıklarını belirtti.
Erzincan'da Ahıska yemeklerinin tanıtımı yapıldı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Ahıska Türkü soydaşların yöresel yemeklerini tanıtmak amacıyla Erzincan İl Özel İdaresi’ne ait Zuhma Restoran’da düzenlenen programa katılarak, ''Ahıskalı soydaşlarımız tarafından hazırlanan bu yöresel lezzetler, eğer talep görürse hem yemek çeşidi arttırılacak hem de her gün satışı yapılacak'' dedi.
Dünyanın tek parça halindeki en büyük tarım işletmesi Urfa'da
Ceylanpınar ilçesini ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Ceylanpınar Tarım İşletmesi, dünyanın tek parça halindeki en büyük tarım işletmesidir. Dünya ölçeğindeki bu büyük işletmemizde 1 milyon 30 bin dekar alanda tarım faaliyeti yürütülüyor" dedi.
Coğrafi işaret başvurusu yapılan Camili bal kabağı hasat edildi
Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Tarla Günleri etkinliğinde, coğrafi işaret başvurusu yapılan Döşemealtı Camili bal kabağı hasadı gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Vali Hulusi Şahin, ''Antalya Kabak Tatlısı, Döşemealtı Camili Bal Kabağı ile yapılır'' dedi.
Erzincan’ın eşsiz lezzetleri market raflarında yer alacak
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, kentin yöresel ve tarımsal ürünlerinin Migros mağazalarında satılacağını belirterek, "Erzincan’ın yöresel ve tarımsal lezzetleri, artık Türkiye'de ve dünyada daha geniş bir yer bulacak" dedi.
Antalya Yörük Kebabı tescil yolunda
Antalya mutfağının eşsiz lezzetlerinden Antalya Yörük Kebabı için coğrafi işaret başvuru süreci başladı.
Halkın "çirkin" dediği tescilli domateste hasat başladı
Sinop’un coğrafi işaret tescilli ürününden biri olan Gazidere domatesinin hasat heyecanı başladı. Hasada katılan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Tescil yaparken amacımız; halkımızın çirkin diyerek, doğallığını (ata tohumu) vurguladığı domatesimizi ön plana çıkartarak, kalitesini ve endemik özelliğini vurgulamak" dedi.
Sarımsağın başkenti Taşköprü'de 35. kez festival heyecanı yaşandı
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde geleneksel hale gelen 35’inci Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'nin açılış törenine katılan Vali Meftun Dallı, ''Yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizle birlikte kültürlerimizi paylaşacak, dostluk köprüleri kuracağız'' dedi.
Vali Aydoğdu, ziyarete gittiği Ekmekli Köyü'nde müjdeyi verdi!
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Ekmekli Köyü’nü ziyaret ederek köy halkıyla bir araya geldi. Ziyaret kapsamında köyün kültürel değerleri, yöresel lezzetleri ve üretim potansiyeli hakkında bilgi alan Vali Aydoğdu, kadınların üretime katılımını artıracak yeni bir proje müjdesi verdi.
Sarımsak pazarlığı, yüzleri güldürdü
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Taşköprü Sarımsak Pazarını ziyaret etti. Sarımsak pazarlığında renkli ve samimi görüntüler, herkesin yüzünü güldürdü.
Vali Canalp, Cobet Yaylası'nda bal sağımı yaptı: Türkiye’nin en yüksek besin değerine sahip ballarından biri
Batman Valisi Ekrem Canalp, Sason ilçesine bağlı Topluca köyünde bulunan Cobet Yaylası’nda düzenlenen sezonun ilk bal sağımına katılarak, ''Balımız 1774 mg/kg prolin değeriyle Türkiye’nin en yüksek besin değerine sahip balları arasında yer alıyor. Bu eşsiz lezzet; Sason’un zengin florası, yüksek rakımı ve temiz doğasıyla birleşerek yalnızca Batman’a özgü bir aroma sunuyor'' dedi.
Kapadokya mutfağı dünya sahnesine açıldı
Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya’nın dünyanın en prestijli gastronomi rehberlerinden biri olan Michelin Rehberi’ne dâhil edildiğini duyurarak, ''Binlerce yıllık kültür ve medeniyetin izlerini taşıyan Kapadokya mutfağı, kendine özgü lezzetleri ve köklü gastronomi geleneğiyle dünya sahnesinde hak ettiği yeri buluyor'' dedi.
Ahlat’ın yöresel lezzetleri bu restoranda hayat bulacak
Bitlis Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, kadın istihdamını artırmak ve yöresel lezzetleri tanıtmak amacıyla kurulan Ahlat Kadın Kooperatifi Ev Yemekleri Restoranı'nın açılış törenine katılarak, ''Ahlat’ın köklü mutfağını tanıtacak bir durak olacaktır'' dedi.
Trabzon, Kültür Yolu Festivali’ne hazır: ''İlk defa gelecek ziyaretçilerimize ilimizin tüm güzelliklerini tanıtacak''
Trabzon’da 5-13 Temmuz tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Trabzon Kültür Yolu Festivali öncesi hazırlıklar, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ele alındı. Toplantıda konuşan Vali Yıldırım, ''Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek festival, ilk defa gelecek ziyaretçilerimize ilimizin tüm güzelliklerini tanıtma fırsatı sunacak'' dedi.
Gaziantep fıstık ezmesi AB’den coğrafi işaret aldı
Türkiye’nin zengin yerel mutfak mirası Avrupa Birliği (AB) nezdinde yeni bir tescille daha güçlendi. Gaziantep fıstık ezmesi, AB’den coğrafi işaret tescili alan Türkiye’nin 36’ncı ürünü oldu.